Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Rugalmas elszakadás

2016. szeptember 23. 14:06

„A pozsonyi EU-csúcs sikertelen volt abból a szempontból, hogy nem sikerült megváltoztatni Brüsszel bevándorláspolitikáját” - közölte a magyar miniszterelnök, miután a csúcson sikerült megváltoztatni Brüsszel bevándorláspolitikáját.

2016. szeptember 23. 14:06
Seres László
Seres László
hvg.hu

A pozsonyi elszántság természetesen átírja Orbán tervét arról, hogy az uniót a saját képére formálja. Jól hangzik a nagyobb nemzetállami felelősség, de ugye Magyarország az ő narratívájában éppen attól szenved, amit az EU szemére hány, a menekültügy kezelésének túlságos széttagoltságától, az egységes befogadási szemlélet és egy Schengent védeni képes, ütőképes uniós határőrizet hiányától. A lazább föderáció híveként e sorok szerzője is fél egy bürokratikus európai szuperállamtól, de a határvédelemben, a polgárok biztonságának garantálásában történetesen nem kevesebb, hanem több Európára volna szükség.

A verbális hadakozás, a napi Európa-ügyi cinizmus azonban nem az erő, hanem a gyengeség jele.

Most arról nem is beszélve, hogy az orbáni, idézőjeles »nemzetállam« kezdettől fogva nem egy szuverén nemzet, hanem egy tőlünk, választóktól független, korrupt, elszámoltathatatlan haveri-családi oligarcharéteg érvényesülését jelenti, jórészt éppen uniós forrásokból. Ezek az emberek megérik a pénzünket – kedélyeskedhetnénk, teljesen hiába. A magyar miniszterelnök már nem tud Európa vezető migránsügyi megmondóembere lenni, idehaza azonban, ha érvényes lesz a cinikus népszavazása, még tetszeleghet az erős kezű őrző-védő szerepében.

Október 2-a tehát jó alkalom lehet rugalmasan elszakadni az állami hazugságoktól.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. szeptember 24. 13:18
hvg: "Rugalmas hazudozás"...
néhai Ch.Pilot
2016. szeptember 24. 11:10
A H(éber) V(ilághatalmi) G(árda) újságírójának e cikkét az "önámítás" címszó alatt találjuk az Értelmező Kéziszótárban.
krakken96
2016. szeptember 23. 19:49
ez csak bagatellizálás és önámitás, retorikájukon változtatatnak,hogy puhitsák,altassák a közvéleményt bevett taktikát alkalmaznak."Kenyeret és cirkuszt!"
egysegelem
2016. szeptember 23. 17:08
Azert azt nem mondanam, hogy sikerult megvaltoztatni a bevandorlaspolitikat, de valami keves valtozott az biztos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!