A világ csúszik az Orbánok karjaiba, a baloldal meg csak a saját vesztét ünnepli

2016. augusztus 15. 09:56

Én úgy gondolom, kontraproduktív dolog az embereket gyalázni azért, mert jobban bíznak jó képességű egyszemélyi vezetőkben, akik értik, mi izgatja őket, és úgy tesznek, mintha segíteni is akarnának rajtuk.

2016. augusztus 15. 09:56
Tanács István
Népszabadság

Hiszen mit hall az átlagember, aki megpróbálna távol maradni a vallás, a nacionalizmus kínálta közösségektől? Hogy csak az ér valamit, aki versenyképes. A globalizációval az egész világ a versenytársad. Ha képes vagy technikai innovációra, ami mozgatja a növekedést, akkor érsz valamit. Ha olyan országban élsz, amely erre megfelelő környezetet biztosít, akkor az országod is ér valamit. De ha nem? Akkor nincs rád szükség.

Ugyanaz a »baloldali« média, amely teljes joggal minősíti a demokratikusan választott autokraták törekvéseit hatalmuk bebetonozásának, más cikkeiben kéjesen vetíti előre mindannak a megszüntetését, amit egykor jelentős részben baloldali politikai erők valósítottak meg, egy emberközpontú – és nem technokrataelit-központú – értékrend alapján. Mindig indulatot kelt bennem, amikor arról írnak, hogy a nem túl távoli jövőben összeomlanak a nyugdíjrendszerek. Hogy a fiataloknak már nem lesz nyugdíjuk, ha nem takarékoskodnak. Aki sokat keres, az tud félretenni. Aki nem, az majd nyomorog. És a szövegek stílusában, kontextusában egyértelmű az üzenet: igen, éppen így lesz jó és igazságos!

Az is egy típusa a »progresszív« jövőképnek, hogy néhány évtized múlva mennyivel kevesebb emberre lesz majd szükség, ha már mindent a háromdimenziós nyomtatók csinálnak. Milyen jó lesz, amikor a robotok fognak gyártani mindent, gépek intézik az ügyeket, még műteni és cikket írni is azok fognak – csakis olyan emberekre lesz szükség, akik folyton újabb robotokat találnak ki, meg olyan robotokat, amelyek legyártják a még újabb robotokat. Úgyhogy aki nem elég kreatív ehhez, az nem kap fizetést, mert miért is kapna, bár azt nem tudni, ki és miből veszi meg azt a tömérdek árut, amit a piacra nyomtatnak.

Én úgy gondolom, kontraproduktív dolog az embereket gyalázni azért, mert jobban bíznak jó képességű egyszemélyi vezetőkben, akik értik, mi izgatja őket, és úgy tesznek, mintha segíteni is akarnának rajtuk, mint abban a receptben, hogy legyél különb a másik hét és fél milliárdnál, akkor nem lesz baj. Ha meg nem tudsz, akkor magadra vessél!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2016. augusztus 16. 08:10
"A világ csúszik az Orbánok karjaiba" Klónozták Viktort, vagy agyára ment az Orbánfóbia és mindenhol őt látja?
Karbantartó9
2016. augusztus 15. 22:11
Orbánok? Ugyan! Itt az igazságról van szó. Pl Orbán azt követi, azért népszerű.
Valodi
2016. augusztus 15. 15:48
"Mi az,hogy BALOLDAL?!" - jogos! Helyesen: életpárt kontra profitpárt... Az utóbbi áll nyerésre!
Valodi
2016. augusztus 15. 15:43
"Orbán Viktor egy kiváló csapat vezetője" - így van! Kósa Lajos: "A politika csapatmunka. Én sem látom át ... az agrárrendtartás minden kérdését, és erre nincs is szükség. Abban bízom, hogy Ángyán tanár úr és Fazekas miniszter úr gondolatai az agrárium átalakítására helytállóak." http://fn.hir24.hu/interju/201..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!