Lehet, hogy a puccs csak Erdoğan trükkje volt?

2016. július 18. 13:06

Az elbukott puccskísérlet után több kérdés merült fel, mint amennyi elfogadható válasz született arra, hogy kik álltak mögötte és miért ilyen gyengén és rosszul kivitelezték.

2016. július 18. 13:06
Cengiz Çandar
Al-Monitor

A puccsisták miért csak a Boszporusz-híd egyik oldalát zárták le? Miért blokkolták a közlekedést az ázsiai oldalról az európaira, és miért engedték az európairól az ázsiaira?

A puccsisták miért nem próbálták letartóztatni Erdoğant, akiről pontosan tudni lehetett, hogy nem Ankarában vagy Isztambulban van, hanem Maramrisban nyaral a Mediterrán-tenger partján? Engedték, hogy innen a közeli Dalaman repülőtérre menjen, majd egy óra alatt Isztambulba repüljön.

A puccsisták miért nem foglalták el a fő televízióállomásokat? Ehelyett értékes időt vesztegettek el azzal, hogy elfoglalják a a legkevésbé nézett állami TRT-csatornát, ezzel időt hagyva ellenfeleiknek, hogy összeszedjék magukat és népszerűbb csatornákat, illetve a közösségi médiát használva szólítsanak fel a puccs elleni lépésekre? (…)

A török kormány reakciójának gyorsasága és mértéke figyelemre méltó volt. Azt a látszatot keltette, mintha Erdoğan és kormánya felkészült volna a puccskísérletre, és pontos információkkal rendelkeztek volna arról, hogy az államapparátusban ki vett részt a kivitelezésében.

Elég bizarrnak tűnik, ha a 2839 letartóztatott katonára, köztük egy sor tábornokra tekintünk, akik egy NATO-hadsereg harcoló alakulatait vezették, hogy egyik biztonsági apparátusnak sem volt fogalma arról, hogy puccs készülődik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fer70
2016. július 19. 08:26
Lehet. Sőt!...
oskar
2016. július 18. 22:16
Mint a WTV 911?
cutcopy
2016. július 18. 19:58
Nagy trükk lehet egy több mint kétszáz halálos áldozattal járó puccs marharépa..
Flagellator1974
2016. július 18. 19:17
Erdogan egy minden hájjal megkent szarkavaró.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!