Még ötven perc

2016. június 02. 18:17

Dzsudzsák sem fizikailag, sem intellektuálisan nem alkalmas arra, hogy a vezére legyen akár ennek a csapatnak is.

2016. június 02. 18:17
Szöllősi György
Szöllősi György
Four Four Two

„A film végére vezéregyéniséggé váló Dzsudzsák Balázs pedig inkább megfelelő szókincs híján, s bár sokan méltatják most a többieket lelkesítő szerepét, nekem abszolút póznak tűnik az üvöltözése (meg más játékosok és stábtagok indulatos csapkodása és rugdosása kudarcok esetén), s a kamera jelenlétében soha, de talán amúgy sem trágárkodó Gera Zoltán vagy Király Gábor nyugodt mondatai sokkal nagyobb erőt sugároznak, ahogyan az ő szakmai és emberi tekintélyük is nagyobb az öltözőben, azt gondolom, adott esetben kapitányi karszalag nélkül is.

Dzsudzsák sem fizikailag, sem intellektuálisan nem alkalmas arra, hogy a vezére legyen akár ennek a csapatnak is, erre talán éppen a norvégok elleni hazai pótselejtezőn igyekezett a leginkább rácáfolni, s a próbálkozásért feltétlen dicséret illeti, ahogyan azért is, hogy az öltözőben is megpróbálja hitelesen eljátszani a csapatkapitányt. Ha már a szóhasználatnál és primitívségnél tartunk, külön szerencse, hogy Pintér Attila rövid, de rettenetes szerepe kimaradt a filmből, egyszerűen azért, mert ő – egyedüliként a film által felölelt négy év kapitányai közül – nem engedte forgatni a stábot az edzéseken és taktikai megbeszéléseken.

Egervári Sándor szerepe Ághassi Attila elemzése szerint is merőben szánalmas, s nekem óriási csalódás. Amikor edzőként és szövetségi kapitányként a sajtótájékoztatókon felcsapta a közhelyszótárt, és iszonyatos mondatait valami bicskanyitogató párttitkárnyelven adta elő minden értelem és érzelem nélkül (mentén, kapcsán, kijelölésre kerül, stb.), akkor mindig azt hittem, hogy ez a médiának szóló unalmas szerep, amely mögött valami intim, bensőséges, bizalmi kapcsolata van a játékosaival, valami titkos recept kel életre az igazi közegében, az öltözőben, amellyel hatást gyakorol a csapatra, hiszen bár egyre csökkenő számban, de jócskán vannak a volt futballistái közül olyanok, akik esküsznek »Sanyi bácsi« pedagógiai és sportemberi nagyságára, közösségteremtő képességére. Mindig azt gondoltam, hogy lehetetlen, hogy ezzel a téeszelnök dumával áll elő az öltözőben is, ám most kiderült, hogy de, hogy Huszti Szabolcsnak és Szalai Ádámnak mindenben igaza volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
héttörpe
2016. június 03. 08:24
aki 1 évnél régebben dolgozik a magyar futballban, bármilyen minőségben, kéretik befogni a száját! Sajnos ahogy Ághassi írta: "Azt még halkabban, hogy Egervári most milliókat kap Diósgyőrben, Pintér Mezőkövesden, Csábi József, Kenyeres Imre is visszaszivárgott a futball vérkeringésébe. És az új módszerek tagadói szép számmal dolgoznak még. Vagyis hosszú távon sok jóra nem számíthatunk." Teljesen egyetértek vele, az egyetlen megoldás az lenne, hogy minden mai ún. szakembert NB III-tól felfelé hatalmi szóval eltiltanának a futballal kapcsolatos munkavégzéstől, bárhonnan, akárhonnan, de leginkább Németországból szakembereket hoznának, megalapoznák már az U7-től kezdve a gyerekek fejlődését. A mai magyar ún. szakemberek rákos daganatok a futball testén, a bundázó ún. sportolók szintén. De félek, nincs megoldás. Valahol megint felsír egy szertárajtó...
Pandaka pygmaea
2016. június 02. 23:38
Na ne... ugye nem gondoljátok, hogy majd a komplett osztálynévsort felsoroljátok és mindenkinek minden hozzászólására emlékezve, mindenkiről tudnom kellene valamit? :D
cutcopy
2016. június 02. 23:27
Ezt a kétballábas lúdtalpas hájfejűt meg ki bántotta hogy épp a 44 éve nem látott magyar EB szereplés előtt pár nappal esik neki Dzsudzsákéknak..?
*ufó*
2016. június 02. 22:37
Van ez a Hobo szám, a 6:3 Na most ezt át kellene írni eképpen: Hatot rúgtunk Angliának, olyan mint egy álom, A mi hazánk nevét zengik szerte a világon, Szöllősi Gyuri volt a magyar nép szeme, A rádió mellett együtt éltünk vele. Ram pa, pa, pa, pam, pam... Amúgy a 10millió szövetségi kapitány országában nem meglepő, hogy a focihoz ugyan értő, de a futballhoz semmit sem konyító ember is megszólal, ugyanakkor ez a mondata telitalálat: --Mindig azt gondoltam, hogy lehetetlen, hogy ezzel a téeszelnök dumával áll elő az öltözőben is, ám most kiderült, hogy de, hogy Huszti Szabolcsnak és Szalai Ádámnak mindenben igaza volt.”-- Még szerencse, hogy Orbán elvtárs nem téeszelnök, hanem sertéstelep igazgató, különben a Gyuri hipp-hopp kegyvesztett lenne. Ez a cikkecske vajon afféle bűnbak-keresés lenne, a várható szopó miatt ? Nem tudom, az viszont biztos, hogy a futballistákat nem a szókincsük miatt szokták kedvelni a népek. Hát ez van, meg a futball egy drog. VANILLA MUFFINS "The Drug is Football" https://www.youtube.com/watch?v=uInCjR4BhbI
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!