Magyarok a világban

2016. február 06. 16:41

Tessék szépen itthon maradni. Tessék vért hugyozva gürcölni, perspektíva nélkül a megélhetésért, úgy, hogy a jövőkép maximum két évet ölelhet fel, de az már nagyon jó.

2016. február 06. 16:41
Varga-Bíró Tamás
Facebook

„Ugyanúgy kell kezdenem ezt az írást, mint az összes hasonló írásomat. Nem én vagyok Orbán Viktor legnagyobb barátja. És ez még viszonylag enyhe kifejezés. És egyáltalán semmi bajom azzal, ha valaki külföldön vállal legális, bejelentett munkát.

De.

Amikor olyanokat olvasok, hogy »Üzenem annak a parasztnak Londonból, hogy nézzen ő azoknak a szülőknek a szemébe, akik csak skype-on látják gyerekeiket«, vagy »Az is marha, aki nem jön ki dolgozni!«, akkor kicsit felmegy a pumpa bennem. A legcsodálatosabb, amikor »bebizonyítják«, hogy én, aki a hazámban maradtam, kevésbé vagyok magyar, mint ők, akik kimentek.

Tessék szépen itthon maradni. Tessék vért hugyozva gürcölni, perspektíva nélkül a megélhetésért, úgy, hogy a jövőkép maximum két évet ölelhet fel, de az már nagyon jó. És miközben gürcölni tetszik, tessék elgondolkodni a következőkön:

- Magyarország nem (csak) a mostani kormányzás miatt tart ott, ahol tart

- Magyarországon jelenleg egyetlen parlamenti párt sem tud alternatívát nyújtani a jelenlegi adminisztráció helyében

- Magyarországot csak azok húzhatják ki a bajból, akik itt maradtak. (És persze, akik visszajönnek majd.)

Addig pedig, tessék szépen csendben maradni. Londonban, Brüsszelben, Hamburgban, akárhol. Amely kint tartózkodás ellen természetesen egy szavam nem lehet, amennyiben az adót idehaza tetszik befizetni. No, de ha nem, akkor azért annyit csendben megjegyeznék, hogy azt a szakmát, amit az én pénzemből tetszettek kitanulni idehaza, azt miért az én leendő nyugdíjam kárára tetszenek mívelni odakint?

Értem én, hogy ilyen az emberi természet. De hadd ne én legyek már a világ barma azért, amiért a hazámat semmilyen körülmények között – ismétlem, semmilyen körülmények között – nem vagyok hajlandó elhagyni!.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Malcolm Reynolds
2016. február 07. 17:06
15+ éves szolgálati idővel a hátam mögött jöttem ki majd egy évtizede. szóval én a tanulmányaimat kifizettem sőt a gyermekemét is a szüleim befizetéseiről nem is beszélve. Szóval nyugodt szívvel mondom hogy gürcölj hugyozz vért perspektíva nélkül ha ennyire hülye vagy és neked ez jó. És nyugtasd magad azzal hogy nincs választás hogy a jelenlegi kormányt nem lehet leváltani vagy jobb teljesítményre működésre kényszeríteni. Vagy valóban vannak olyanok akik szerint nincs az országban jobb/alkalmasabb ember lsimonnál vagy rogán tonnyónál egy fontos kormánypozícióban? Esetleg tényleg létezik olyan ember aki szerint mészáros gázos lőrinc és széles ikarusgyilkos gábor az ország legjobb üzleti géniuszai? Van olyan aki szerint habony vitrin&kokó árpád nélkülözhetetlen? És ki az aki komolyan gondolja, hogy andy vajon miért nem járok már az usába vajna a magyar film és tv egyetlen lehetséges megmentője? Szóval azt állítani hogy 10 millió magyarból nem lehet jobb csapatot összeállítani és jobban működtetni az országot az egyszerűen hazudik vagy hülye. Nem mellesleg az az ország ahol mészáros lőrinc nélkülözhetetlen az nagyon nagy bajban van.
balbako_
2016. február 07. 15:46
Persze úgy is lehet itthon maradni, hogy tisztességesen kitanulni egy szakmát és annak jó művelőjévé válni -és nem gürcölni- de szorgalmasan dolgozni. Aki pedig így tesz itthon is megél szépen.
Felvidéki1
2016. február 07. 14:21
Én meg azt bírom, amikor azzal dicsekednek, hogy húú, én megkeresem akár az 1000 eurót is havonta olyan munkáért, amiért otthon csak 300-at kapok. De azt nem teszi hozzá, hogy a rezsi meg kb. 1700-2000 euró..
Senye Péter
2016. február 07. 12:34
"Magyarország nem ... miatt tart ott, ahol tart" - ez így megy több, mint ezer éve, de azért valahogy megvagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!