A múlt feldolgozása minden nemzet intim szférája

2016. január 28. 22:08

Hóman közéleti szerepe éppúgy nem fekete-fehér, mint nyomorult huszadik századi történelmünk legtöbb figurájának. Csakhogy ezzel a teherrel nekünk, magyaroknak kell megküzdenünk.

2016. január 28. 22:08
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„Hóman Bálint nem érdemel szobrot, főleg nem közpénzből. S nem csak azért nem érdemel, ahogyan a szemforgató miniszterelnöki magyarázat szól, mert megszállókkal működött együtt. Azért sem, mert fajvédő törvények megalkotásában vállalt kezdeményező szerepet és erre nincsen mentség.Persze, az is igaz: Hóman közéleti szerepe éppúgy nem fekete-fehér, mint nyomorult huszadik századi történelmünk legtöbb figurájának. Csakhogy ezzel a teherrel nekünk, magyaroknak kell megküzdenünk. A külső beavatkozás nem segíti a küzdelmes dialógust, hanem éppenséggel lehetetlenné teszi azt. Az emlékezetpolitika, a múlt feldolgozása minden nemzet intim szférája: nem tűr beavatkozást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 12. 15:32
Schiffer már egyszer szőnyeg szélén volt és makogott Kálmán Olga előtt, hogy ő nem antiszemita....
írmag
2017. február 13. 22:50
Bővültek a magyar történetírás szégyenfoltjai: Nem kaphat, méltó elismerés mellett, szobrot: - Horthy Miklós kormányzó, - Tormay Cécile író, - Hóman Bálint történész. Most már csak arról kellene döntést hozni valahol, hogy a magyar VERITAS Történetkutató Intézet-nek mi legyen az elnevezése? (Tele van az intim szférám az elmúlt 25 év otromba magyarellenességével!)
2016. december 31. 07:49
Jó neked! Pia nélkül is tudsz zavaros lenni.Így könnyű gazdálkodni az alkohol 27%-os AFA-ja tudatában, Te Tudatlan!
2016. december 31. 07:49
Barack Obama a két lábon járó bizonyítéka annak, hogy a mai ember őse Afrikából származik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!