Szabadjára engedett gyűlölet

2015. szeptember 21. 11:23

Ha hinni lehet a kormányzati híradásoknak, 2015-ben 180 ezer ember érkezett illegálisan Magyarországra. Ez többszöröse a tavalyi negyvenezernek, de nem indokol országos méretű, hónapokig tartó hisztériát és rendkívüli állapot bevezetését.

2015. szeptember 21. 11:23
Varga Áron
hvg.hu

A néhány hónapja tartó hisztéria legfontosabb tanulsága azonban nem az, hogy az emberek manipulálhatók (ezt eddig is tudtuk), hanem az, hogy mekkora felszabadulást jelent egyeseknek, ha végre nem kell úgy tenniük, mintha emberek lennének. Ha ugyanis a kormány meg a közmédia nyíltan gyűlölködhet, akkor nekik is szabad vérben forgó szemekkel »migráncsozni«. Akkor le lehet zsidókurvázni a menekülteknek bevásároló fiatal nőt, akkor lehet a Facebookon képeket megosztani arról, hogy Hitler újranyitja a menekülteknek a koncentrációs táborokat, és meg lehet fenyegetni egy Porsche kényelmes bőrüléséből azokat, akik segíteni próbálnak. Sokaknak szemmel láthatóan jól esik, ha nem kell tovább fenntartaniuk a látszatot, hogy ők nem gyűlölnek senkit pusztán azért, mert más a vallása vagy a bőrszíne. Végre nem kell odatenni a gyűlölködő mondat elé a jelzőt, hogy »nekem is vannak cigány/zsidó/meleg barátaim«, hiszen nem reális, hogy az embernek eritreai barátai legyenek, szóval végre hangosan lehet arról ábrándozni, hogy mire lenne képes egy gépfegyver és néhány migráns találkozása Röszkénél.

Nem állítom, hogy Magyarország miniszterelnöke telibe találja a magyar néplelket, amikor gyűlöletkampányt folytat, szögesdrótot épít a szerb–magyar határra, vagy megtagadja az alapvető ellátást kiszolgáltatott emberektől. Erre naponta cáfol rá az a sok ezer ember, aki segít a menekülteknek, de az a több millió is, aki nem ül fel a migránsellenes hazugságoknak. De van egy csoport, amelynek bizonytalanságát és félelmeit felerősítette a kormányzati propaganda, amiért nagyon is fogékonnyá váltak a gyűlölködésre. Jelenleg ők alkotják a szavazók többségét. Ennek megváltoztatása nélkül Magyarország sem fog megváltozni. Szögesdróttal körbezárt, gyűlölködő, félelmében fejlődni képtelen ország leszünk. Illetve maradunk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2015. szeptember 21. 22:54
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/a-fenyegetesek-hatasara-hatat-forditottak-finnorszagnak-2401249
ykzsmed
2015. szeptember 21. 16:25
http://www.mindenegybenblog.hu/fiuk-lanyok-velemeny/havi-2000-eurot-kovetelnek-a-migransokehseg
tango47
2015. szeptember 21. 15:48
Ez tényleg elhiszi amit leír? Vagy nem, de csak az ilyesfajta cikkekkel lehet a pénztárhoz fáradni? Hogy' gondolják el a jövőjüket a magyarok között az ilyenek? Ne bízzanak a rövid emlékezetben!
Box Hill
2015. szeptember 21. 15:36
A szeptember 19-i állapot: 223,170 fő határsértő az idén. Ezek két határt sértettek egyszerre: a schengenit és a magyart. Hitler Németországa a menekültek számára nyitott volt. Ezért adtak vissza a nyugati demokráciák a háború után mintegy 2,250,000 menekültet a Szovjetuniónak kivégzésre az Operation Keelhaul elnevezésű műveletben. Akiknek meg sikerült ezt megúszni, azok közül sokkal találkoztam például Ausztráliában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!