Ezek után már csak a Szellemirtók jöhetnek

2015. augusztus 19. 09:11

A könnyedén átmászható vagy átvágható drótkerítés, a szegény emberek vasfüggönye után itt az újabb kommunikációs bomba és parasztvakítás. Neve is van: határvadász.

2015. augusztus 19. 09:11
Dezső András
Dezső András
Index

A határvadász legalább annyira hatásvadász, mint a kamu határzár. Mert mi lesz a határvadászok feladata? Megvédeni a határt az illegális bevándorlóktól! Ki nem találtuk volna! Hiszen most is pontosan ez a feladatuk azoknak a rendőröknek, akik a határ közelében vannak. És mennyivel lesz több jogosítványa egy "határvadász" rendőrnek, mint egy "mezei" rendőrnek, akit most még nem határvadásznak hívunk? Valószínűleg semennyire, mert azért lőni csak nem fognak a kerítés mögött trombitálókra.  

Az, hogy több rendőr kell a határhoz, nem túl eget rengető hír, főleg azok után, hogy a drótkerítés hatékonyságát már korábban megkérdőjelezték a szkeptikusok. 

Nem nehéz kitalálni, mi áll az újabb kommunikációs trükk hátterében. A Fidesz sejti, hogy a menekültügyekben eddig nem túl aktív Jobbik fel akarja venni velük a kesztyűt, Vona Gábor már beszélt is erről a házi tévéjében. A pártelnök szavaiból kiderült, hogy a Jobbik eddig kivárt, de majd most nekik is lesznek javaslataik. 

Valamit tehát a kormánynak lépnie kellett, ami kifogja a szelet a Vonáék vitorlájából. A Jobbik régóta a határőrség visszaállítását követeli, nem nehéz kitalálni, hogy a visszaküldő állomások mellett ezzel jönnek majd megint, ha bírálni akarják a kormányzat menekültügyi politikáját. A kormány viszont hallani sem akar a határőrségről. A Jobbik vezetői nyilván könnyebb helyzetben vannak, mint a kormány, hiszen a holt primitív megoldásaikat nem kell élesben kipróbálni ahhoz, hogy az emberek lássák, nem működnek, legfeljebb csak úgy, ha minden nemzetközi egyezményt felrúgunk és jól le is lövünk mindenkit, aki törvénytelenül lépi át a határt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2015. augusztus 19. 15:56
=sokat is ér annak a véleménye
kisuff
2015. augusztus 19. 14:38
Az indexbe írni=agyalágyult vagyok, de enyém a kizárólagos önteltség. Brrrrr!
kukagyerek
2015. augusztus 19. 13:19
Ez a hülye fax a Jobbikot ekézi, mert azt hiszi hogy ezzel majd csökkentheti a népszerűségét. Egyébként abban igaza van, hogy amit a finesz csinál, nem más mint parasztvakítás. A hülyék tovább hülyítése.
Alarik
2015. augusztus 19. 12:47
Jól van balfasz, de akkor ha ennyire zavar téged a határvédelem, tartsd nyitva a házad/lakásod ajtaját állandóan, és ne pofázz, ha többen bemennek, és valami problémád támad hirtelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!