Magyar vér

2015. február 20. 07:50

A kárpátaljai etnikai magyarok ugyanis ukrán állampolgárok. Ha az ukrán állam harcban áll egy nagyhatalmú agresszorral és kihelyezett szabadcsapataival, akkor az valamennyi állampolgárát érinti, „vérségi” hovatartozásuktól függetlenül.

2015. február 20. 07:50
Mihancsik Zsófia
Galamus

De az isten szerelmére, miért fontosabb bármelyik magyar instanciának a »magyar« élet, mint az emberélet? Miért nem őrjöngenek folyamatosan a kelet-ukrajnai háborúban elpusztult ötvenezer emberi élet miatt, a hidegben-hóban sebesülten fekvő civilek és katonák miatt, a házukat, vagyonkájukat, nyugodt életüket hátrahagyni kényszerült menekültek miatt?

Miért nem szólnak a főnöküknek, hogy ne tűrje szó nélkül, amikor Putyin arra használja fel budapesti sajtótájékoztatóját, hogy aljas cinizmussal az »emberi életekért« aggódva szólítsa fel az ukrán hadsereget, tegye le a fegyvert azok előtt a Moszkva által állig felfegyverzett szeparatisták előtt, akik hatalmas területeket szakítottak ki – emberéleteket nem kímélve – az Ukrajna nevű független államból? Mert a Merkellel bezzeg szájaskodó »miniszterelnök úr« ezekre a kijelentésekre kérdés ellenére sem kívánt reagálni.

Ahogy arra sem, hogy Putyin, miután fegyverrel és kíméletlen harcok árán elfoglaltatta ezeket a területeket, hirtelen a »tárgyalásos«, »békés« rendezés híve lett – persze már az elfoglalt területek birtokában, a birodalmi status quo védelmében.

A logika fordított: az veszélyezteti a kelet-ukrajnai »magyar« életeket, aki összecsapja Putyin előtt a bokáját, Putyin államát és politikáját tartja követendő mintának és a »káros« nyugati liberális demokrácia ellensúlyának, aki mérhetetlen gőgjében és beteges nagyravágyásában azt hiszi, hogy ő lehet a »híd« (fordítsuk le az ő nyelvére: a mindenkit megzsaroló fél) a nyugati és a keleti világ között – akár azon az áron is, hogy Putyin birodalmi törekvéseit erősíti és hozzájárul egész Európa destabilizálásához.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rike
2015. február 21. 08:07
Mit csinálnál egy alföldi szlovákkal, aki egy feltételezett, magyar -román konfliktus esetén megtagadná a katonáskodást abban a hadseregben, amelyikhez állampolgársága köti?
cutcopy
2015. február 21. 07:41
"miért fontosabb bármelyik magyar instanciának a »magyar« élet, mint az emberélet?" Ezt az a nemmagyar mondja akinek a holokauszt áldozatok után a kommunizmus áldozatok emléke már fanyalogni való volt..?
justiceforhungary
2015. február 20. 18:20
Mihancsik : Magyar vér Hogy mer ez az idegen ilyen címmel cikket megjelentetni ? Nem sül le a képéről a kommunista Pulitzer díj ?
justiceforhungary
2015. február 20. 17:45
Mihancsik Zsófia Született 1950. szeptember 22. (64 éves) Eger, magyar Nemzetisége magyar ????? MAGYARGYŰLÖLŐ BOSZORKÁNY Foglalkozása újságíró Díjak Joseph Pulitzer-emlékdíj (1994) Tolerancia-díj (1998) Bossányi Katalin-díj (2003) Szabad Sajtó-díj (2006)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!