Itt egy antipolitikus beszéd

2013. december 23. 08:30

A pénzügyi kérdésekben kiváló diagnosztának, miniszterelnökként jó problémamegoldónak bizonyuló Bajnai most politikusként úgy nullázta le magát, ahogyan azt mostanában egyébként is egyre sűrűbben teszi.

2013. december 23. 08:30
Lévai Júlia
Gépnarancs

Bajnai tartalmi kérdéseket megkerülő kampányszövegei végül, mindent összevetve az elmélet szintjén nem okoztak lényegi hiányt: a jogi és politikai vonatkozásokat a műsor egésze kiválóan bevilágította. Az Egyenes beszéd aznap teljes kört futott be a téma feldolgozásában: volt szakértő meghívottja a jogi vonatkozásokhoz (Hack Péter), és volt a politikaiakhoz-erkölcsiekhez (Magyar Bálint). Így a néző – már amelyik koncentráltan és célra törően végigülte az interjúkat – a lehetőségekhez képest teljes képet kapott az egész problémahalomról.

Csakhogy a néző nem pusztán elméleti konklúziókért, hanem a politikai erőviszonyok felméréséért is figyel egy ilyen műsort. És ez utóbbit illetően ahhoz a – sokak számára fájdalmas – megállapításhoz juthatott, hogy a pénzügyi kérdésekben kiváló diagnosztának, miniszterelnökként jó problémamegoldónak bizonyuló Bajnai most politikusként úgy nullázta le magát, ahogyan azt mostanában egyébként is egyre sűrűbben teszi.

Így aztán a szóban forgó erőviszonyokról beszélni sem érdemes. Amiből pedig sajnálatos módon az a nagyon is gyakorlatias tanulság következik, hogy ha valamit, a NAV-ügyet az életben nem fogjuk tisztázva látni. Ahogy az összes többi, zsebünket is leszívó kérdés szintén mind megmarad a rosszabbnál rosszabb, tisztán hatalomcentrikus pártpolitikák belterjes ügyeinek. Hosszú évtizedekre elásva annak még a reményét is, hogy a többpártrendszer ne a politikai sarlatánság színes kavalkádját, hanem a szabadság és produktivitás rendszerét jelentse Magyarországon.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2013. december 23. 17:58
Bajnai a legjobb baloldali politikus, még a hazugságvizsgáló-gépet is átverte.
Alarik
2013. december 23. 11:45
Csóri Gordon, már a galambok is leszarják.
bsandor
2013. december 23. 11:25
helyes,gágogjon Ciprusban.....Nekünk elege van belőle
Cafka Margit
2013. december 23. 10:47
julis te félrebeszélsz... aki az előző ciklusban gazdasági miniszter, majd miniszterelnök volt, ezalatt az elmúlt 25 év legnagyobb államadósságát létrehozta párhuzamosan a legnagyobb gazdasági visszaeséssel egybekötve arról te mint jó szakemberről hablatyolsz !?!?! nézesd meg magad valami kuruzslóval liba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!