Ha kell, hát „éljen Eduárd”!

2013. december 09. 08:15

Csak az motivál, hogy ennek a községnek árts? Gondolni sem merek erre. Ez nem illik a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe!

2013. december 09. 08:15
Bíróné Dienes Csilla
NOL

Tisztelt Képviselő Úr! Kedves Attila!

Régóta fogalmazódik bennem a gondolat, hogy nyílt levél formájában fejezzem ki köszönetemet mindazért a sok „jóért”, amit értem, s legfőképpen Szamossályi település érdekében cselekedtél az elmúlt években.

Országgyűlési képviselőként, gondolom, Téged is az a cél vezérelt, hogy a térségben, az itt élő emberek helyzetén - lehetőségeidet kihasználva - a legnagyobb mértékben segíts. Nem tudom, miért van olyan érzésünk itt a Szamosháton, hogy irányunkban ez a szándék a visszájára fordul?! Csak az motivál, hogy ennek a községnek árts? Gondolni sem merek erre. Ez nem illik a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe! Márpedig tudtommal Te annak elhivatott támogatója vagy!

Pedig nem volt még olyan régen, amikor igen fontosnak tartottad a sályi emberek véleményét. Mi kiérdemeltük, hogy kisfalunkba két alkalommal is kifáradtál kampánygyűlést tartani, aminek meg is lett az eredménye, hiszen 2/3-dal nyertél Te is, és a Fidesz is. Talán a személyem az, ami visszatart attól, hogy leheletnyi segítséget nyújts ennek a közösségnek? De hisz a választáson én a településemen ugyanúgy 2/3-dal győztem, mint a térségben Te, illetve országosan a pártod! Ezeknek biztos komoly oka volt.

Egyszóval, nem értelek, Képviselő Úr. Megható, hogy mennyire szíveden viseled Székelyföld autonómiáját, illetve hogy milyen lelkesen ápolod a hadisírokat. Szép gesztus! De Mi élünk, és itt, Magyarországon, Szatmárban! Mi is áhítozunk a figyelmedre, támogatásodra! Szamossályi önhikis támogatásának "bődületes" összegében biztos komoly közbenjárásod volt. (20 millió igényelt helyett 2 millió megítélt támogatás.) Köszönjük! De köszönjük a diák-munkánál, illetve a közművelődési közmunkások kiválasztásánál nyújtott „hatékony” segítséged is!

Persze, én sem vagyok vak. Én is látom, hogy Te feltétlen lojalitást vársz a települések vezetőitől. Minimum egy közös hadisír-gondozást vagy egy „önkéntes” béke-menetelést! Ezennel feliratkozom a következő turnéra! Hátha akkor felújításra kerül a 4138. számú útszakasz Szamossályiban, hátha akkor egyszer az életben nyer a földpályázatunk, lesz önhiki és minden álmunk valóra válhat! Ha kell, hát éljen Eduárd!” Ha ilyen szakmai megalapozottsággal működnek a térség dolgai, akkor ím, fejet hajtok.

Egyelőre azonban azt kérem, hogy a feles energiádat a térség felemelésébe és nem egyes települések legázolásába fektesd! Az elrettentés megtörtént – nem gondolod, hogy sekély-e kéj??

Kétmillió üdvözlettel:

Bíróné Dienes Csilla
Szamossályi polgármestere
2013. december 3.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2013. december 09. 15:02
Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Központi Portál - Főoldal Minden falu a földjéből él meg, amióta világ a világ. Ha elveszik a helyi földek jövedelmét a helyi parasztcsaládoktól, a falu halálra van ítélve. Szamossályi határa 1157 ha. Területalapú támogatást 2012-ben 93 jogalany kapott, összesen 46,7 mFt értékben. Ebből az Ernőker kft (400 hektár, tulajdonos: Iváncsy Miklós, Budapest) egymaga 23,3 milliót, más jogcímű támogatást további csaknem 100 milliót, Móré Barna gazda (80 hektár) 4,6 milliót és Ács József gazda (18 hektár) 1,1 milliót. A maradékra (300 hektár) jutó 17, 6 millión osztozott a többi 90 jogalany, kb. 70 helyi család, egyenként kb. 0,25 millió Ft-tal. Ez összesen kb. 800 hektár. A helyi kifizetésekben nem szereplő maradék 300 hektár után járó pénzt valószínűleg más településen bejegyzett jogosultak vették fel. A Fidesz új földtörvénye ezt az állapotot konzerválja, sőt az igazi parasztcsaládok kiirtásának folyamatát felgyorsítja!
Peter8811
2013. december 09. 10:35
Teller Eduárd?
nyugalmazott tanár
2013. december 09. 08:46
Szembeállítani az élőket saját halottaikkal? Tipikus bolsevik módszer. Undorító.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!