Rosszabb, mint ahogy kinéz

2013. augusztus 27. 19:01

Az MSZP egyértelmű céljaként tette meg az Együtt visszaszorítását, a jelek szerint akár a kormányváltás esélyéről való lemondás árán is.

2013. augusztus 27. 19:01
Ravasz Ábel
parameter

„Ez az egész történet csak azért jár az eszemben, mert úgy Magyarországon, mint Szlovákiában olyan ellenzékhez van szerencsénk, amely a republikánusokhoz hasonlóan minden másban látja a hibák forrását, magukon kívül. Az MSZP és a Bajnai-féle Együtt párostánca a legvadabb elvárásokat is alulmúlja: néhány hónappal a választások előtt a választórendszer miatt elkerülhetetlen együttműködés nem hogy formálódik, de egyre messzebb van. Az MSZP egyértelmű céljaként tette meg az Együtt visszaszorítását, a jelek szerint akár a kormányváltás esélyéről való lemondás árán is; az Együtt pedig nem tudott elegendő felhajtóerőt generálni saját, a szocialisták jelöltjénél sokkal megválaszthatóbbnak tűnő frontemberének, és mozgása inkább bukdácsoló, mint előrehaladó. A szocialisták, akik 2010-ben elsöprő vereséget szenvedtek, az elmúlt éveket az Orbán-kormány kritikájának szentelték, annak egyfajta antitéziseként definiálván magukat, de eközben a párt strukturálisan nem tudta (akarta?) eltávolítani magából azokat az elemeket, ami miatt 2010-ben vesztesként került ki a játékból. (Csak a tisztánlátás kedvéért: Gyurcsány Ferenc bukása nem az ok, hanem egy tünet volt. Az őszödi beszéd nem a saját lábán jött ki a helyiségből, és Gyurcsány sem a választók akaratából lett miniszterelnök Medgyessy Péter helyett.) (...)


Ha a dolog így halad tovább, sem 2014, sem 2016 nem hoz majd kormányváltást, mindkét ország jelenleg szólóban kormányzó pártja hatalomban maradhat, maximum egy külső partnert kell bevonnia a munkába, ha egyáltalán. A dolog nem is lesz érdem nélkül: bár sem az Orbán-, sem a Fico-kormányok munkája nem mondható hibátlannak, sőt mindkét esetben óriási baklövésekről, évtizedeken át kiható tévedésekről, nepotista gyakorlatról lehet beszámolni, a politikai vetélkedésben messze felülmúlják ellenfeleiket. Márpedig, annak ellenére, hogy ezt sokan elfelejtik, ez is csak egy szakma.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Netuddgi
2013. augusztus 28. 08:12
Ennek a fasza kis "független" elemzésnek az értékét azért csökkenti, hogy a csávó a "Haza és Haladás" alapítványnak is írogat "nemzetstratégiákat" és egyebeket.
balbako_
2013. augusztus 28. 05:09
Akkor most az MSZP-is mocskos orbánista, csurkista elhajló? A jobboldaliak már a spájzban vannak!
IgazságosIzomViktor.
2013. augusztus 27. 21:57
Ezt nem jól látod.Az Mszp össze akar fogni akivel csak lehet de úgy,hogy Mesterházy legyen a miniszterelnök-jelölt.
holmes
2013. augusztus 27. 21:10
Idegen érdekeket szolgáló lakájértelmiségi vagy idegenszívű "munkásosztály", mindegy. Aki magyar, csak egyféleképpen szavazhat! http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/08/valasztas-10.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!