Államszocialista párt a Fidesz

2013. február 11. 11:12

Bármennyire is szeretné a jelenlegi kormány a hazával azonosítani önmagát, a felvilágosult Európában mindenki tudja, hogy ez két különböző dolog. Interjú.

2013. február 11. 11:12
Bokros Lajos
hvg.hu

Milyen Brüsszelben a magyar kormány reputációja?

Magyarország megítélése jó, a magyar nemzet iránt megmutatkozik a szolidaritás, a megértés és a magyar népet soha senki nem azonosítja a kormánnyal. Bármennyire is szeretné a jelenlegi kormány a hazával azonosítani önmagát, a felvilágosult Európában mindenki tudja, hogy ez két különböző dolog – ennek következtében igenis a kormányt teljes joggal bírálják. (...)

Sorra alakulnak a kormányt megbuktatni kívánó szervezetek, összefogások. Ön mikor dönt arról, hogy zászlót bont, vagy csatlakozik valamelyikhez?

Létrehoztunk egy előkészítő bizottságot, amelyik aktívan vizsgálja annak lehetőségét, hogy érdemes-e, lehet-e, van-e igény Magyarországon egy nemzeti elkötelezettségű, európai szabású, szabadelvű-konzervatív párt létrehozására.

Mikor derül ez ki?

Ha részt akarunk venni a 2014-es választásokon, akkor hamarosan döntenünk kell.

Amennyiben zászlót bontanak, ön az önálló indulást preferálná, vagy esetleg becsatlakoznának valamelyik összefogásba?

Rövid távon elkerülhetetlenül a legfontosabb politikai feladat a fékek és ellensúlyok egyensúlyára épülő alkotmányos jogállamot feldúló, a magyar gazdaságot tönkretevő, a hazai társadalmat szétszakító, megroppantó, végzetesen legyengítő, a felzárkózás helyett a további leszakadást előidéző Fidesz-kormány megbuktatása. Ehhez mindenképpen a demokratikus erők teljes összefogására van szükség. Ezen belül és ezen túlmenően nyilván nem lehetetlen, sőt kívánatos is a különböző értékeket valló és érdekeket képviselő demokratikus politikai pártok önálló arculatának kialakítása és megőrzése.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2013. február 11. 21:43
Lajos, te hazudsz azért aszaros 5 milláért Brüsszelben! Hümm!
Fakutya őrnagy
2013. február 11. 15:54
"A fiuk az 1972-es érettségi után egy évig katona volt, majd a szovjetunióbeli Rosztovba ment a hároméves Pénzügyi Főiskolára, ahol Horn Gyula is végzett régebben. Minden évben elmesélte nekem az öreg Bokros, hogy jól sikerült a fia vizsgája, végül pedig azt mondta, hogy lediplomázott! 1973-tól tanult kint, és – vagy 1976-ban vagy 1977-ben végzett, nem emlékszem pontosan, hogy járt-e előtte egy évig orosz nyelvtanfolyamra” – magyarázta nekem. „De három évig járt a főiskolára, amely nem egyetem, az biztos! Most meg azt írja a Parlamenti Almanachban, hogy 1973-tól 1978-ig, vagyis öt évig a budapesti Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemre járt! Meg, hogy az 1978-79-es tanévben posztgraduális képzésben vett részt a Panamai Egyetemen, és ott írta meg a doktori disszertációját is. Hát én erről sose hallottam az apjától!” " http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/bokros_rosztovi_arnyeka.html
Fakutya őrnagy
2013. február 11. 15:36
Rikardo de Panamiensis Dávid forog, mint majom faszán a stanecli.
Senye Péter
2013. február 11. 15:27
"Államszocialista párt a Fidesz" - ha mást nem, ez megfogalmazás azt jelenti, hogy a Kádár rendszer iránti nosztalgia már nem politikai tényező.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!