Van még mese bőven, kicsikém

2013. január 22. 18:18

Ugye még sok mese van lefekvésig? – keresi a bizonyságot gyermekem. Még sok – nyugtatom meg, és tényleg: a rádióban arról beszélnek, hogy jelentősen javultak a magyarok fogyasztói várakozásai.

2013. január 22. 18:18
Tóth Csaba Zsolt
HajduPress

„Hétfő este fél hat. Mondom a kislányomnak, vacsorázni kéne. Jön is azon nyomban, áldott jó gyerek az, szereti az apját. Beszélgetünk, közben óvatosban zümmög a Kossuth Rádió, kezdődik az Esti Krónika. Apa, rizs nincs? – kérdi a szépséges 5 éves. Nincs, esetleg rizsa van – válaszolom somolyogva, miközben azt hallom, hogy a kormány megállapodott a HÖOK-kal, teljesen rendben lesz ez a felsőoktatás, ollé. – Ugye még sok mese van lefekvésig? – keresi a bizonyságot gyermekem. Még sok – nyugtatom meg, és tényleg: a rádióban arról beszélnek, hogy jelentősen javultak a magyarok fogyasztói várakozásai, a lakosság sokkal jobbnak látja pénzügyi helyzetét. – Apa, nekem sok pénzem van, ugye? – jön a következő felvetés a nagyszülőktől kapott aprópénzt serényen gyűjtő drágámtól. Persze, kicsim, sok - vágom mosolyogva az elvárt reakciót, miközben a közrádió következő híre azt taglalja, hogy milliós megtakarításokat érhetnek el azok, akik új lakás vásárlásakor igénybe veszik az ezek szerint sokrétű állami támogatást. (...)

– Apa, te ugye jó újságíró vagy? – szegezi nekem a soron következő, reménnyel teli kérdését csöppnyi vérem. Azt nem az én dolgom elbírálni, mondjuk azt, hogy nem rossz – próbálok korrekten, de a gyerek apjába vetett bizalmát nem széttrancsírozva válaszolni, miközben a rádióban azt hallom, hogy Családbarát Munkahely nevű kitüntetést kapott egy csak helyben nagy médiacég, amely egyébként tizenvalahány év után úgy rúgott ki, hogy albérletben laktam a párommal, aki az 1 éves gyerekünket gondozta. A díj odaítélésekor biztos nem kerültem szóba – nyugtázom, miként a Krónika következő szakaszát is, amelyből kiderül, hogy a magyar állam visszaszerzi a titkos svájci bankszámlákra átutalt pénzeket, de előtte még átveszi Székesfehérvár adósságának 40 százalékát. Van itt pénz, lesz itt pénz, nincs mese – mormogom félhangosan, de az utolsó két szót hallva kislányom szája sírásra görbül. – Már nincs mese? Az előbb azt mondtad, hogy van! – hümmögi a drága.

Van még mese bőven, kicsikém – simogatom meg azt a gyönyörű pofiját, miközben a konyhából beterelem a szobába. Visszamegyek elpakolni: azt mondja a Kossuth Rádió az Esti Krónika végén, hogy holnap csúnya, borús, esős időnk lesz. Belém áll az ideg: ennyi jó hír után hogy lehet így elk.rni egy műsort?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2013. január 23. 07:46
Mese nics Leninetek halott. A gyermeknek elmesélhetnéd, hogy hogyan ölte meg egy görbe orra válogatott kommandó a cárt és a családját a gyerekeivel együtt. Érdekes ez is úgykezdődik mint a ti, komm csak ti unistával folytatódtok nem andóval. Hümm!
silvester
2013. január 23. 06:51
A mese amivel te rontod a gyermeked-kek elmejet,magad talaltd ki.Sokat elert a hook az tandij teren okostojas. a helyzet ugyanis az,hogy a felhergelt fiatalok orvosi-jogi egyetemre 470 pont elerese eseten juthatnak be ingyenes finanszirozassal.A lec tul magas lesz,sokak ezt ugorjak at es mehetnek szakmukasnak:kosarfononak-viragkotonek-bizt.ornek.Jobb lenne ha nem osztanad az eszedet,mert vegul eszeveszett leszel es intezetbe kerulsz.
bagira
2013. január 22. 23:32
Hét legjobb vicce a hóhelyzet ,ombucman hülyét csinált magából:)))) Érdekes erről a mandíner hallgat. Tarlós nem érti, hogy kérdezhet ilyeneket az ombudsman Tarlós István nem emlékszik, hogy Szabó Máté akkor aktivizálta volna magát, amikor régebben hajléktalanok fagytak meg a hidegben, vagy akkor, amikor Demszky Gábor idejében leesett a hó. A főpolgármester ezt annak kapcsán nyilatkozta, hogy az ombudsman vizsgálja a múlt hétfői budapesti hóhelyzet kezelését. Tarlós István főpolgármester ennek kapcsán az Index.hu-nak azt mondta, reméli, az ombudsman a jóistennek is elküldte a levelét a hóeséssel kapcsolatban, hiszen ott is sérülhettek az emberi jogok. Szóval a hajléktalanok a kartonpapírból nem oda bútorozhattak sz.rhattak ahova akartak a hó miatt ,aha az emberi jogok,szóval, ha hó van akkor nem lehet bárhol megágyazni az utcán üres kartondobozokkal. Salom tesvír(werbwr) meg elakadt hóban ,kampányát megszakította ezzel pár szavazatot veszítve. http://mno.hu/belfold/tarlos-nem-erti-hogy-kerdezhet-ilyeneket-az-ombudsman-1133078
tarackos
2013. január 22. 22:52
Csaba, az ilyen leíró írások mint ez, eseti, vagy pl. út leírás etc. tök jók. Még a szlovákrendszámkos nácié is. Nem maradnátok ennél? Ez is hiánycikk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!