Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A kibaszott szakértőkről

2011. november 14. 18:34

Lukasz Papadémosz és Mario Monti puccsszerű, szupranacionális kinevezése az utóbbi hónapok legijesztőbb politikai-gazdasági fejleményei közé tartozik.

2011. november 14. 18:34
marci-x
m-x

„»Lukasz Papadémosz« és »Mario Monti« puccsszerű, szupranacionális szintről kikényszerített görög és olasz miniszterelnöki kinevezése, és az ezt övező szakértői csodavárás az utóbbi hónapok legijesztőbb politikai-gazdasági fejleményei közé tartozik. Ezek a »technokrata« figurák kizárólag a piacról és a piacokat szolgáló nemzetközi intézmények oldaláról merítik legitimációjukat, ennek megfelelően előre vállaltan kizárólag a kötvénypiaci befektetők pénze visszafizetésének lehetővé tételére fognak koncentrálni költségvetési hentesmunkájuk megvalósításakor. Ha hozzálátnak ehhez ezek a mediterrán bajnaigordonok, és hatékonyan végrehajtják a jóléti állam maradékainak felszámolását, hogy a maradék della kifacsarásával visszafizessék az utolsó centet a köcsög a hitelezőknek, akkor mindössze annyit érnek el, hogy a befektetők rossz döntéseiből eredő veszteséget aránytalan mértékben azokra tolják, akiknek eleve semmi köze nem volt ezekhez a rossz döntésekhez. (Más kérdés, hogy ezek az eurokraták semmit nem fognak tudni áterőltetni egy ellenálló államapparátuson) A mechanizmus viszont, ami idejuttatott minket, továbbra is megmarad, hiszen Monti, Papadémosz és Bajnai Gordon a kapitalizmus »normális működésében« soha semmilyen válságtendenciát nem lát, SZÓVAL SZERETNÉK GRATULÁLNI, PÖCSFEJEK!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2011. november 15. 10:06
Ja, így köppintette el Róna Péter Andor László nevét, aki egy év mulva " váltja Orbánt"
Biomechanoid
2011. november 15. 06:40
Nálunk is hasonló írások jelennek meg a világgazdaság fura jelenségeivel kapcsolatban. Természetesen kizárólag a kisebb médiaorgánumokban, amelyeket még nem vett meg az állam. El tudom képzelni, hogy az olasz, német, francia, stb. blogokban és a fiatalok körében népszerű internetes hírfolyamokban is ezzel megegyező látásmód dominál. Szerintem az internetnemzedék megakadályozhatja a világkatasztrófát, a fináncoligarchia ámokfutásának köszönhetően nagy valószínűséggel bekövetkező összeomlást. Érdemes figyelni, mikortól kezdik szűrni az internetet, mert akkortól számítva 2-3 hónap a vég.
kalasnyikov
2011. november 15. 04:42
Tisztázzunk valamit,mindkét gazdaság a teljesitőképesség határán van és mindkettőt klánok uralták és uralják jelenleg is. Az hogy mit feltételezünk mi erről a monticsárdásról, az a magánügyünk. Ez az eurókinevezéses szöveg ugy faszság ,ahogy leirtad germicid. A nemzeti nagytőke és a multiháttér dönt a hatalom kérdéseiben ma a világon és nem néhány hormonzavaros brüsszeli plankton.
2011. november 15. 01:02
Orbán és Matolcsi nem kibaszott szakértő, mégis csak kibaszott szart csinálnak. Akkor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!