Szoboszlai Dominik példáját kell követnie csapattársának, hogyha sikeres szeretne lenni

2024. szeptember 21. 15:42

Darwin Núneznek igyekeznie kell.

2024. szeptember 21. 15:42
776114064Liverpool's Uruguayan striker #09 Darwin Nunez (L) celebrates scoring the opening goal during the UEFA Europa League round of 16 second leg football match between Liverpool and AC Sparta Praha at Anfield in Liverpool, north west England on March 14, 2024.

Nyitókép: Oli Scarff/AFP

Ahogy mi is beszámoltunk, a Liverpool idegenben 3-1-re nyert az AC Milan ellen a Bajnokok Ligája első fordulójában, és a győzelemből Szoboszlai Dominik kiváló játékkal és góllal vette ki a részét. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának úgy tűnik csak edzője, Arne Slot kiritikája és egyben bátorítása hiányzott a gólhoz – a tréner tanácsait megfogadva sikerül betalálnia az ellenfélnek. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Liverpool.com Szoboszlait méltatva azt írja, hogy a Liverpool középcsatárának, Darwin Núneznek példát kell vennie a magyar labdarúgóról. Az uruguay-i támadó tavaly megkapta a bizalmat Jürgen Klopptól, de vagy azért, mert óriási pechje volt vagy egyéb okból, nem mindig tudott élni vele. 

Jelenleg Diogo Jota az első számú csatár a Liverpool együttesében, és amennyiben Núnez szeretne visszakerülni a kezdőbe, jobban kell teljesítenie – a Milan ellen például volt egy jó lehetősége, épp Szoboszlai passzolt neki, de – mint oly sokszor – lesre futott. 

Ez a szituáció jól mutatja, miben kell az uruguay-i labdarúgónak fejlődnie, és ezt a meccset követő sajtótájékoztatón Arne Slot is elmondta, amikor arról kérdezték, mit kell tennie Núneznek, hogy ismét kezdő legyen. „Ugyanazt, mint a többieknek: dolgozz nagyon keményen, és jönni fognak a gólok. Ezt tette az AC Milan ellen. Először is tesz a csapatért, majd ennek eredményeként a támadók gólokat szereznek vagy gólpasszokkal segítik a többieket – ez történt Cody-val (Gakpo) is” – fogalmazott a holland edző. 

Ezt is ajánljuk a témában

„De ez megtörtént Luchóval (Luis Diazzal), Mo-val (Salah) és Diogóval (Jota). Ha a Liverpoolban játszol, mindig szerzel gólokat és adsz gólpasszokat. Számomra sokkal inkább az a lényeges, hogy a labda nélküli játékban mit tesznek. Ugyanez a helyzet Darwinnál is. Sok meccset játszunk, és meg fogja kapni a lehetőséget a jövőben. Egyre fittebb, és napról napra jobban megérti, mit várunk el tőle. De versenyeznie kell Diogóval, aki nagyon jól teljesített az elmúlt meccseken.” – tette hozzá. 

A Liverpool.com szerint a labda nélküli játékfázisokban Núneznek mindenképp javulnia kell.

 A mozgásintelligenciája csapattársaival való kapcsolattartás módja javult, mióta megérkezett a Benficától, de még mindig sokszor lesen áll, és persze a befejezései sem mindig megfelelőek. A lap szerint a közeljövőben eljöhet az uruguay-i labdarúgó ideje, akár a jövő hét közepén indkezdődő angol ligakupában (Carabado Cup), függetlenül attól, hogy mennyi játékperce lesze szombaton a Bournemouth elleni bajnoki mérkőzésen. 

Ezt is ajánljuk a témában

A cikk azzal zárul, hogy Slot kristálytisztán elmagyarázta, mit szeretne látni Núneztől, ezért

a dél-amerikai labdarúgónak, amint lehetősége adódik, hasonlóan gyorsan és pozitívan kell reagálnia edzője szavaira, mint ahogy Szoboszlai Dominik tette. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
deniel
2024. szeptember 21. 18:24
a Kerkez már most is sikeres bocsánat ne adjon senki tanácsot hogy mit kell tennie két különböző szintű csapatban játszanak más elvárásokkal más pozíciókban más játékosokkal stb.. majd Ő tudni fogja hogyan tovább bízom benne.
Novicsok-5
2024. szeptember 21. 16:34
Ha sikeres akar lenni inkább Salahot vagy Díazt kövesse, ne a magyar sajtó által felfújt celebet.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 15:48
🍓 ️ ­­É­r­t­­­é­­­k­e­­­l­d­­­ ­a­­ ­­s­­z­­­e­­x­i­­­ ­­p­u­­n­­­c­­i­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!