Oktoberfest: nagyon tartanak a németek egy újabb terrortámadástól, ezt lépték ellene

2024. szeptember 21. 18:01

Több terrortámadás is történt az elmúlt hónapokban, egész hadsereg biztonságit vettek most fel a müncheni népünnepélyre, és más módokon is készülnek a fenyegetés miatt.

2024. szeptember 21. 18:01
Start of the 189th Munich Oktoberfest

Nyitókép: a megnyitó napja. Forrás: Felix Hörhager/dpa

***

Szombaton megnyitotta kapuit a világ legnagyobb sörfesztiválja, a Müncheni Oktoberfest, amely október 6-ig várja a látogatókat – írta meg a The Local. Nem akárhogy: alaposan szigorított biztonsági intézkedések mellett történt a kapunyitás, tekintettel arra, hogy Németországot éppen a közelmúltban rázta meg több brutális, dzsihadista terrortámadás. 

Dieter Reiter, München polgármestere a 189. fesztivál kapcsán azt ígérte, hogy azt „a lehető legbiztonságosabbá teszik”.

A látogatók bevonzásával nincs probléma, tavaly 7 millió vendég érkezett, hogy belekortyoljon a drága nedűbe, amiből összesen hat és félmillió litert zúdított le a torkán a nagyérdemű, noha sokan panaszkodtak és panaszkodnak most is az ára miatt – az aranyár nem túlzás, idén 15 euró (5900 forint) fölé kúszik egy korsó ára. No, de vissza a biztonsághoz: emlékezetes, idén több szélsőséges, dzsihadista támadás történt, ami alaposan megrázta az országot. A legismertebb közülük a halálos késeléses ámokfutás Solingenben, ahol a késes támadó „Allahu akbar” kiabálások közepette végzett három emberrel.

Ezt is ajánljuk a témában

Emlékezetes, a rendőrség egy szíriai férfit vett őrizetbe, aki állítólag hűséget fogadott az Iszlám Államnak, mielőtt az akció során három embert megölt és további nyolcat megsebesített.

De volt másik támadás is: a hónap elején Münchenben egy férfi rálőtt a rendőrökre és az izraeli konzulátusra, mielőtt a rendőrök lekapcsolták volna; az eset szintén valószínű, hogy terrortámadás volt.

Christian Huber, a müncheni rendőrség igazgatója biztosította a fesztivál látogatóit, hogy az Oktoberfest

„Németország, ha nem az egész világ legbiztonságosabb fesztiválja.

Bár a fenyegetettségi szint magasabb, Huber szerint jelenleg nincs arra utaló jel, hogy az ünnepség közvetlen célpont lenne.

S hogy mit jelent a megerősített védelem?

Azt, hogy a fesztivál idején 600 rendőr mellett további 1,500 biztonsági őr vigyáz majd a rendre.

A fesztiválon fémdetektorok működnek és biztonsági kamerák pásztázzák a teret, a rendőrség ezúttal ellenőrzi a kannabiszhasználatot a fesztivál területén, annak ellenére, hogy áprilisban országosan legalizálták a kábítószert. S bár Bajorország hatóságai megpróbálják a lehető leginkább visszafogni a drogfogyasztás elburjánzását, betiltva annak használatát nyilvános fesztiválokon és sörkertekben. Nos, ezt nem lesz szabad az Oktoberfesten, illetve 1500 eurós (csaknem 600 ezer forintos) bírságra számíthat az, aki megszegi ezt a szabályt.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bill-murr
2024. szeptember 21. 21:38
Hazazavarjak az oszzes retkes muszkat?
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 21:18
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­­k­e­l­d­ ­a­­­ ­­­s­­z­­­e­­­x­­­i­ ­­­p­­u­­­n­­­c­i­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Kanmacska
2024. szeptember 21. 21:14
Most mit rinyálnak a bajor stüszivadászok? A tömegrendezvényeken egy kis késelés, lövöldözés, robbantás régi arab népszokás! Nem szabad őket azzal megsérteni, hogy ezt betiltják, megakadályozzák! Szegény unatkozó migránsok a végén még rosszul éreznék magukat a Welkommenskultur országában!
danubius
2024. szeptember 21. 20:54
Mikor utoljára voltam, 1 márka volt egy sör és nem voltak rendőrök, mert a részeg emberek maguktól elballagtak haza. Csak hogy emlékezzünk, honnan hova jutottunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!