Sallai Rolandot szombaton rögtön mély vízbe dobhatja új klubja José Mourinho együttese ellen

2024. szeptember 21. 16:56

A magyar labdarúgó debütálhat a Fenerbachce elleni török bajnoki mérkőzésen.

2024. szeptember 21. 16:56
A Bundesligából igazolt a török bajnokságba, a Galatasarayhoz Sallai Roland

Nyitókép: Galatasaray/X

Sallai Roland a török átigazolási időszak zárónapján, szeptember 13-án szinte teljesen váratlanul a török Galatasaray-hoz igazolt. A magyar labdarúgó-válogatottban eddig 54-szer pályára lépett támadó 6 millió euró fejében csatlakozott a török rekordbajnok keretéhez, és minden valószínűség szerint azért kellett ennyire gyorsan a Galatának, mert a balszélső posztja megüresedett, amikor a közönségkedvenc Kerem Aktürkoglut augusztusban eladták a Benficának. 

Sallai négy éves szerződést kötött az elmúlt két évben egyaránt bajnoki címet nyerő Galatasaray-jal, amely többek közt a Napolival Scudettót nyert 100 millió euróértékű Victor Osimhennel erősítette keretét, és a nemzetközi porondon szeretne minél nagyobb sikereket elérni. A Magyar Nemzet szerint lehetséges, hogy Sallainak nem kell sokat várnia a bemutatkozásra, és már a szombaton 19 órakor kezdődő bajnoki meccsen debütálhat a Galata együttesében - mégpedig a José Mourinho vezette Fenerbachce ellen. 

Sallai eddig két meccset is a lelátóról nézhetett, a leigazolása másnapján újdonsült csapattársai a pályán köszöntötték, miután 5-0-ra győztek a Rizespor ellen, kedden pedig a Gazientepet verték meg 3-1-re, de mivel az egy korábbról elhalasztott mérkőzés pótlása volt, a magyar szélső nem játszhatott. Így viszont a José Mourinho vezette Fenerbahce ellen mutatkozhat be.

Galatasaray v Caykur Rizespor - Turkish Super LigISTANBUL, TURKIYE - SEPTEMBER 14: Galatasaray's new signing Roland Sallai (C) follows the Turkish Super Lig 5th week match between Galatasaray and Caykur Rizespor at Rams Park in Istanbul, Turkiye on September 14, 2024.
Sallai Roland itt még a lelátóról nézte a Galata mecsét, szombaton már páláyra is léphet új együttesében
Forrás: Abdulhamid Hosbas / AFP

A két nagy rivális mérkőzése mindig izgalmas, és ez most sem lesz másként, hiszen a Fenerbachce az előző két idényben épp a Galatasaray mögött lett második a bajnoki verseny végén. A török szuperliga állása szerint pedig most is ugyanez az állás; a Galata az első ötből öt győzelemmel, 15 ponttal, a Fener pedig a második szintén veretlenül, de a négy győzelem mellé egy Göztepe elleni ikszet begyűjtve.

A Magyar Nemzet szerint  nagyjából egyenlő erők küzdelméről van szó, arra a tabella állása mellett más tényezők is rámutatnak. A Galatasaray keretértéke 288 millió euró, ami klubtörténeti csúcs, de a Fenerbahce sincs ettől messze a maga 231 millió eurós játékosanyagával, miközben a harmadik legnagyobb török klub, a Besiktas jócskán lemaradva, 136 millióval követi a két isztambuli gigászt. Mindkét klub keretében vannak igazi sztárok is. A Galatasaray együttesében például Dries Mertens, Victor Osimhen, Mauro Icardi, Michy Batshuay és Hakim Zijes, a Fenerbahcében pedig Dominik Livakovic, Fred, Dusan Tadics, és Edin Dzeko. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 17:03
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­é­k­­­e­l­­d­­­ ­a­­ ­s­­­z­­e­x­­i­ ­­­p­u­n­­­c­­­i­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!