Elképesztően peches Szoboszlai csapattársa – olyan rekordot döntött meg, amit egy játékos sem szeretne

2024. február 03. 17:30

Az uruguay-i Darwin Núnez sehogyan sem tudott betalálni a Chelsea kapujába, pedig majdnem egy tucatszor próbálkozott kapuralövéssel.

2024. február 03. 17:30
Brighton, 2023. október 8.
Szoboszlai Dominik (j) és csapattársa,  Darwin Nunez, a Liverpool játékosai a Brighton and Hove Albion-Liverpool mérkõzésen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. október 8-i játéknapján Brightonban.
MTI/AP/Alberto Pezzali

Hihetetlenül peches volt a Chelsea elleni bajnoki mérkőzésen Darwin Núnez, a Liverpool uruguayi támadója. Szoboszlai Dominik csapattársa jól játszott, ezt bizonyítja az is, hogy 11 alkalommal lőtt kapura a találkozón – többek között egy tizenegyest is elvégezhetett –; de hiába minden, gólt nem sikerült szereznie. Pedig többször is nagyon közel járt hozzá, hiszen négyszer (!) is eltalálta a kapufát. 

Bár ez aligha jelent vigaszt a 24 éves játékos számára, de tény, hogy  

ezzel az eredménnyel megdöntötte Cristiano Ronaldo rekordját,

a portugál ugyanis egy mérkőzésen rúgott 3 kapufával volt eddig a „legjobb”. 

Talán az vigasztalhatja kissé, hogy egy gólpasszt azért adott Luis Díaznak, és a Liverpool végül – többek közt Szoboszlai Dominik fejesgóljának köszönhetően – így is 4-1-re nyerte meg a meccset. 

A legtöbb kapufa egy mérkőzésen belül

(Forrás: premierleague.com)

JátékosMérkőzésIdényKapufák
Darwin NunezLiverpool 4-1 Chelsea2023/244
Timo WernerSouthampton 0-6 Chelsea2021/223
Jay Jay OkochaSpurs 0-1 Bolton2003/043
Cristiano RonaldoMan Utd 2-0 Newcastle2006/073
Leandro TrossardBrighton 2-3 Man Utd2020/213

Núnez egyébként 11 gólszerzési kísérletével a második legtöbb próbálkozásból góltalanul maradó Liverpool-játékos lett, e téren csak honfitársa, Luis Suárez előzi meg, aki 2011 októberében a Norwich City ellen nem tudott gólt szerezni. Az 1,45-ös xG-vel (várható gólmennyiség) rendelkező uruguayi 11 gólszerzési kísérletéből 5 találta el a kaput, kettő közvetlenül a kapufára mentt, kettőt pedig az ellenfél kapusa tolt a lécre. 

Darwin Núnezt az utóbbi időben sok kritika érte, pedig a támadó rengetegszer kerül helyzetbe – itt például pont Szoboszlai Dominik trükkjének köszönhetően –, és edzője meg is védte a játékost a bírálatoktól. Jürgen Klopp szerint a támadó kiváló formában van, és rövidesen gólokat is fog szerezni. „Miért is beszélünk Darwinról? Nyilván, mert olyan sok helyzetet hagyott ki, de ez volt az első olyan alkalom – már amióta ezeket a statisztikákat vezetik –, hogy egy játékos négy kapufát is rúgott egy meccsen. Képzeljék magukat a helyébe, hogy milyen érzés lehet ez! Kihagyott egy büntetőt, láthatták a félidőben, mennyire mérges volt magára! 

Őrület, hogy mennyi helyzetet teremt. Képzeljük el egy pillanatra, hogy mindegyiket gólra váltja... 

elképesztő, felfoghatatlan mértékű eredmény volna, szóval ez normális. Négy gólt szereztünk; kit érdekel, hogy szerezhettünk volna egy ötödiket vagy egy hatodikat? Ez lényegtelen. Meg kell nyernünk a meccseket – ő pedig gólokat fog szerezni. Sőt, már szerzett. Ráadásul egy nagyon fontos pillanatban ő készítette elő a negyedik gólunkat, merthogy nagy különbség, hogy 3-2 vagy 4-1 az eredmény. Ez teszi őt azzá, akit számunkra jelent. A többi majd jön magától, ez biztos” – fogalmazott a német szakember.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem mellékes, hogy a Premier League oldalán található összefoglaló szerint 

az uruguayi támadó kizárólag az idei szezonban 9 alkalommal (!) találta el a lécet, ami a legtöbb az egész Premier League-ben, 

és háromszor annyi, mint a rangsorban utána következők eredménye. 

A legtöbb kapufa ebben az idényben

JátékosKapufa
Darwin Nunez (Liverpool)9
Trent Alexander-Arnold (Liverpool)3
Anthony Gordon (Newcastle)3
Matheus Cunha (Wolves)3
Jefferson Lerma (Palace)3
Carlton Morris (Luton)3
Dominic Solanke (Bournemouth)3

A Chelsea elleni mérkőzés összefoglalóját itt tekinthetik meg (Szoboszlai gólja 9:10-nél, Núnez kapufái 1:53-nál, 2:32-nél, 7:50-nél és 11:01-nél láthatók): 

A Liverpool jelenleg 51 pontjával vezeti a bajnokságot, 5 ponttal megelőzve az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Manchester Cityt és az Arsenalt. Szoboszlaiék vasárnap 17:30-tól épp az Ágyúsok otthonában játszanak majd. A mérkőzést élőben követhetik a Mandineren!

Nyitókép: MTI/AP/Alberto Pezzali

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2024. február 03. 18:07
Sutyerákok.. nem is ti lennétek, ha nem szőnétek bele mindenbe Szoboszlai nevét.. Ha csak azt írjátok, hogy "elképesztően peches a Liverpool csatára" akkor persze kimarad pár kattintás, és mint a Mandiner esze, Kohán Mátyás is mondotta volt, a kattintás fontosabb, mint az igazság..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!