Micsoda asszó volt, Párizsban oktattuk a házigazdát! Döntőben a férfi párbajtőrcsapat! (VIDEÓ)

2024. augusztus 02. 16:49

Döbbent csend a lelátókon, elnémultak a hazai szurkolók: Siklósi Gergelyék magabiztosan verték a világranglista élén álló franciákat!

2024. augusztus 02. 16:49

Fotó: Mediaworks/Csudai Sándor

Mint arról beszámoltunk, az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Siklósi Gergely, Nagy Dávid összetételű magyar férfi párbajtőrcsapat a kazahok ellen kezdte meg küzdelmeit a párizsi olimpián. A negyeddöntős asszó fölényes magyar sikert hozott az első mérkőzésen, így készülhetett az együttes a világranglista-vezető franciák elleni elődöntőre.

Ezt is ajánljuk a témában

Andrásfi Tibor kezdte az asszót a francia Borellel, aki egyéniben hazai ezüstérmet nyert Párizsban. Türelmes vívással kezdtek a páston, de végül 2–1-es magyar előnynél adták át a helyüket. A következő párban Siklósi Gergely Cannone ellen folytatta – három éve a tokiói döntőt is ők vívták egymással, itt is magyar előnnyel zárult a párharc.

Ezt is ajánljuk a témában

Koch ellenfele a Midelton volt, itt is maradt az előnyünk, sőt, az első kör után már négy tusnyi volt az előnyünk (10–6). Andrásfi tovább növelte az előnyt, 5–2-re verte Cannone-t, így már 15–8-ra vezettünk! Koch is hozzátette a magáét, ő is előnnyel fejezte be az asszóját, ebben született eddig a legtöbb tus: 24–16 ide!

Siklósi két tussal kezdett, így már tíz volt közte!

Koch már 30–18-nál vette a kezébe a fegyverét, ráadásul cseréltek is a franciák az asszó előtt, beszállt Allegre. Ez sem zavarta azonban össze a mieinket, akik továbbra is magabiztosan vívtak, tovább növeltük a magyar előnyt! 35–21! Az első hét asszót egyaránt megnyertük! Midelton Andrásfi ellen először tudta megvalósítani a franciák által elképzelteket, egy kisebb hullámvölgyet követően azonban továbbra is komoly előnyben voltunk, 40–26.

A magyar férfi párbajtőrcsapat a párizsi olimpián
Fotó: Csudai Sándor/Mediaworks

Az utolsó asszóban Siklósi Borellel csapott össze, két egyéni világbajnok nézett egymással farkasszemet: a magyar még növelte is az előnyt, így

a magyar férfi párbajtőrcsapat 45–30-ra nyert Párizsban! Döntőben a mieink! Ilyet még nem látott a világ!

Micsoda teljesítmény: 2004 után ismét döntős a magyar férfi párbajtőrcsapat az olimpián! Legutóbbi 1972-ben nyertünk! Az ellenfél Japán lesz 20.30-tól, a tét: az aranyérem!

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. augusztus 02. 22:36
Éssss!! ARANY!! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺
Hohokam
2024. augusztus 02. 22:10
MEGVAN!!! Ezt bevezetném kardiológiai tesztnek is - akinek erre nem lesz ritmuszavara, az rendben van.
makapaka2
2024. augusztus 02. 18:14
Szép volt fiúk!
macskusz-4
2024. augusztus 02. 17:49
Érződött , hogy a gallokból kiment a dopping.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!