Koch Máté: Nincs mit szépíteni, ez nagy blama volt!

2024. július 28. 13:32

Valami nem oké a formaidőzítéssel a vívóinknál: háromszoros olimpiai bajnokunk után ismét egy olyan versenyzőnk esett ki már ideje korán, akitől – sokkal többet vártunk...

2024. július 28. 13:32
KOCH Máté

Nyitókép, fotó: MTI/Illyés Tibor

***

Minden túlzás nélkül állítható: az olimpiai ranglista-vezető (élete első ötkarikás játékán résztvevő) Koch Máté egyértelmű esélyese volt a venezuelai Gabriel Lugo elleni mérkőzésnek.

Az asszó elején hosszú ideig csak méregette egymást a két fél, majd egy-egy intést követően Lugo talált először, aki az előnyét végig megtartotta, végül az első harmad 4-2-vel zárult.

Sajnos a szünet utáni első találat sem a magyar fiúé, de aztán Máté elkezdte a felzárkózást: egészen 7-5-ig sikerült a kozmetikázás, de a Lengyelországban készülő rivális újra magára talált (9-5).

De Európa- és világbajnokunkat kemény fából faragták: a záró harmad előtt már 10-9-re módosult az állás!

Azonban a mérkőzés utolsó harmadában – ahelyett, hogy Máté kihasználta volna a felzárkózás lélektani előnyét – Gabriel Lugo ismét elhúzott (13-10), és innentől már érezni lehetett: kezd meleg lenni a pite,

 végül 15-10-re győzött a rivális...

Nem csoda, hogy a mérkőzés utáni nyilatkozatában alaposan elkeseredett:

„Szomorú vagyok mert nem tudtam kitenni a pástra, amit elterveztem, és bár mindent megpróbáltam, görcsössé vált a vívásom. Ninics mit szépíteni: nagyon rosszul vívtam, ez nagy blama volt. 

Saját bőrömön tapasztalhattam meg: az olimpia tényleg egy más kávéház, egyáltalán nem olyan, mint a többi világverseny...” 

ANDRÁSFI Tibor
Andrásfi Tibor (jobbra) olimpiai bajnok vetélytársát, a venezuelai Rubén Limardo Gascónt búcsúztatta, és a legjobb 16 közé jutott. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Azért akadt remek hír is: a szintén olimpiai újonc Andrásfi Tibor a legjobb 16 közé jutott, miután a 2012-es olimpiai bajnok venezuelai Rubén Limardo Gascont 15-10-zel búcsúztatta! Gyorsan jegyezzük meg: rutinosabb ellenfelét pályafutása során először verte meg a csapatban Európa-bajnok tehetségünk.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. július 28. 21:56
Ez az egész nagyon furcsa. Soha ilyen nem volt még. És megismétlődni látszott a Szilágyi féle vívás, amelyről Szilágyi így beszélt: "...olvasott bennem. Az volt az érzésem, mintha ő lenne az olimpiai bajnok és én az újonc." Ahol ilyen, kivételesen ritka furcsaság történik, amely ennyire eltér a megszokottól, ott a nagy számok törvénye alapján gyanakodhatunk, hogy talán nem természetes dolog történt. Szerepcsere? Van olyan aljas trükk, ami pont a Szilágyi által kimondottakat hozza.
Box Hill
2024. július 28. 18:16
Koch Máté: Az ellenfelem jobban fel volt készülve, jól vívott, én pedig nagyon rosszul. Tessék mondani sportvezetők, mikorra kellett volna felkészíteni ezt a sportolót? Az adófizető áll és várja a válaszukat. Vagy véletlenül arra utazott nyaralni?
cccbasatu
2024. július 28. 14:53
Jelenleg 8 milliárdnál többen élünk ezen a bolygón .Az olimpiai megméretés nagyon keveseknek adatik meg ők kiemelkednek a tömegből valamilyen jó sport tulajdonságuk révén .Az az érzésem hogy ennél többet elérni már nagyon nagy dolog és óriási küzdelem.
szintetikus
2024. július 28. 14:37
Köszönjük Máté, hogy nem terheled éremmel a magyar büdzsét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!