Mi jár Marco Rossi fejében?

2024. augusztus 26. 17:12

Kedden keretet hirdet a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Mutatjuk, milyen újoncokat hívhat be a Nemzetek Ligája-meccsekre.

2024. augusztus 26. 17:12
ROSSI, Marco

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

A nem túl sikeres nyári németországi Európa-bajnokság után Marco Rossi szövetségi kapitány elárulta, át fogja alakítani a csapatát, és annak a játékát is az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. A közmédiának adott interjújában kitért arra a szakember, hogy biztosan lesznek változások a keretben. Ennek egyik oka az Eb-n tapasztalt dolgokat – például a klubcsapatukban kevés játéklehetőséget kapó futballisták beválogatását jobban átgondolja. Rossi nem köntörfalazott, Lang Ádám, a csapat nélküli Fiola Attila, Szalai Attila vagy Callum Styles sem biztos, hogy kap meghívót a szeptemberi mérkőzésekre. A németek és bosnyákok elleni meccsekre kijelölt keretét kedden hozza nyilvánosságra a mester.

Persze ezek után sok szurkolóban felmerül a kérdés, hogy akkor kik lehetnek majd az új arcok. Nos, két labdarúgóról már a Mandiner is írt a múlt héten. A szombati Diósgyőr–Kecskemét NB I-es meccset Rossi élőben nézte végig a DVTK Arénában, és a hírek szerint a hazai csapatból elsősorban Gera Dánielre, míg a KTE-ből az elmúlt fordulóban két gólt is szerző Nikitscher Tamásra volt kíváncsi. Holnap megtudjuk, mennyire győzte meg a szakembert a két fiatal játéka.

Ezt is ajánljuk a témában

De rajtuk kívül még más újoncok is ott lehetnek a keretben. 

Információnk szerint az esélyesek között van az Újpest védője, Gergényi Bence, aki amolyan multifunkcionális labdarúgó, amelyet Rossi nagyon szokott szeretni. 

Ha a helyzet úgy hozza, akár szárnyvédőként vagy középpályásként is bevethető a 26 éves korábbi utánpótlás-válogatott focista. A Fehérvár korábbi, a lilák mostani edzője, Bartosz Grzelak ugyanakkor egyaránt a védelem tengelyében számít Gergényire, akit a nyáron vitt magával a svéd-lengyel szakvezető Székesfehérvárról a Megyeri útra. A mostani teljesítménye alapján simán beférhet a válogatott keretbe. Szalai Attila továbbra sem kap lehetőséget a német első osztályú Hoffenheimben, így mindenképpen védőre van szüksége a kapitánynak. Logikus választás lenne Gergényi meghívása.

A másik újonc Szűcs Kornél lehet, 

akinek a neve valószínűleg nem sokat mond még a magyar szurkolóknak. A 22 éves magyar utánpótlás-válogatott labdarúgó a nyáron Kecskemétről igazolt az angol Plymouth Argyle-hez. A hétvégén az angol másodosztály harmadik fordulójában a Plymouth 1–1-es döntetlent játszott a QPR otthonában, s 78. percben Szűcs is bemutatkozott a Championshipben. A Wayne Rooney által irányított csapat magyar hátvédjéről áradozott az angol sajtó, hibátlanul hozta le a találkozó hátra lévő részét. A fiatal védőnek helyzete is volt a hajrában, ekkor 11-es gyanús körülmények között lerántották a 16-oson belül, Szűcs azonban a levegőből, sarkazós mozdulattal így is majdnem gólt szerzett.

Persze most még nem tudjuk, közülük kiket hív meg Marco Rossi. Könnyen lehet, mindannyiukat, de az nagyon valószínű, hogy egyelőre még inkább csak tesztelheti fogja az újoncokat a kapitány, hogy mennyire passzolnak a válogatott új játékrendszeréhez, szisztémájához, az ő elképzeléseihez.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sclerotic
2024. augusztus 27. 07:29 Szerkesztve
Fiola és Styles nem alibi futballista. Lang és Szalai nem fog hiányozni!
lazio154-2
2024. augusztus 26. 18:44
Magyar állampolgár, szólítsuk magyarul:Rossi Márkó, de lehet Márk is! A Rossi keresztnevet még nem listázták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!