Kemény elhatározásra jutottak Milák Kristófék a párizsi olimpia előtt

2024. június 25. 13:57

Tokiói aranyérmesünk négy távon is szerzett olimpiai részvételi jogot.

2024. június 25. 13:57
MILÁK Kristóf

Fotó: MTI/Derencsényi István

Vasárnap lezárult az olimpiai kvalifikációs időszak medencés úszásban, a MÚSZ elnöksége pedig már hétfőn, a belgrádi Európa-bajnokság helyszínén megtartotta ülését, hogy megvitassa az edzőbizottság előterjesztését az utazó csapat kijelölésével kapcsolatban – írja a szövetség honlapja.

Ez alapján eldőlt, hogy huszonegyen vehetnek részt a párizsi olimpia medencés úszóversenyein, hárman pedig nyíltvízi úszásban – Betlehem Dávid mindkét műfajban megméreti magát, azaz összesen 23 fős lesz a magyar válogatott a 2024-es ötkarikás játékokon.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint a beszámoló kitér rá, olimpiai szintekről lévén szó, az egyéni indulások kapcsán tiszta volt a kép: a legtöbb számot Kós Hubert (100-200 hát, 100 pillangó) és Sárkány Zalán (400-800-1500 gyors) vállalja, míg

a Tokióban a medencében egyedüliként érmet szerző Milák Kristóf, bár négy távon is kvalifikált, csak pillangón áll rajthoz.

Vitát csupán a váltók összetétele generált (mint ismert, a férfi 4×100-as gyorsváltóban, illetve a női 4×100-as és 4×200-as gyorsváltóban szereztünk kvótát).

„Itt azért nem kizárólag az időeredményeket kell figyelembe venni, de a potenciális indulók egyéni programját is.

Ráadásul mindhárom váltóban komoly döntős esélyeink vannak, azaz nem csupán arról van szó, hogy örülünk, amiért egyáltalán ott lehetnek,

így ezúttal szóba sem kerülhetett az, hogy létszám-feltöltés miatt további, csak váltóban indítható versenyzők kerüljenek a csapatba. Az edzők döntése komoly vita után született meg, az elnökség pedig elfogadta a szakemberek előterjesztését” – mondta az elnökségi ülést követően Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2024. június 25. 17:18
Milák nem dönti meg a világcsúcsát az eb-n és úgy nyer, erre megköpködik. Jobb lenne a Szövetségnek a firkászokkal együtt megtépni a ruhájukat és mezitláb Canossa felé gyalogolni hamuval a fejükön, hátha az Úr megbocsájtja bűneiket, mert Milák nem fogja. Egy rakás senki ma is nagy pénzeket vesz fel, hogy megtapossa Milákot.
dimaggio
2024. június 25. 14:48
Nyerjen egyet ,de azt nyerje meg .
Novicsok-5
2024. június 25. 14:26
Pedig mintha Tokió után azt nyilatkozta volna megméretteti magát 100m és 200m gyorson is a következő olimpián, amelyben sokan éremesélyesként könyvelték el (lett is volna esélye). Közben jött a durci korszak, elmaradtak az edzések (a pénzt természetesen megkapta), gyengültek az időeredmények. Csoda lesz, ha megnyeri a 200m pillangót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!