A legjobb napunk Párizsban, a harmadik érmünk is megvan

2024. szeptember 06. 18:59

Az úszóink kiválóan szerepeltek pénteken a paralimpiai játékokon, egy arany- és egy ezüstérmet ünnepelhettünk.

2024. szeptember 06. 18:59

Nyitókép: MTI/MOB/Szalmás Péter

 

A péntek délelőtt távolugrásban ezüstérmet szerző Luterán Petra, és a késő délután aranyat nyerő Pap Bianka után Konkoly Zsófiáért szoríthattunk este a 100 méter pillangó döntőjében. Az idei paralimpián a francia fővárosban korábban már két aranyat szerző (400 m gyors és 200 m vegyes) magyar úszó címvédőként állt a rajtkőre ebben a számban a nanterre-i Paris La Défense Arénában. És okkal lehettünk optimisták most is, hiszen Zsófi a mai selejtezőből futamgyőztesként, összesítésben a második legjobb idővel (1:07.80) került be a fináléba. Délelőtt az amerikai Christie Raleigh-Crossley egy másodperccel volt jobb nála, és sajnos ez a különbség az esti döntőben is megmaradt közöttük. Az amerikai magabiztosan, paralimpiai csúccsal lett aranyérmes, de 

Konkoly is javított délelőtti idején, és több mint egy másodperces előnnyel (1:06.79) másodikként ért célba 100 méter pillangón az S9-es sérültségi kategóriában.

Konkoly Zsófia elérte a játékok előtt kitűzött célját, és három éremmel térhet haza majd az idei paralimpiai játékokról. Ő szerezte a magyar csapat 11. érmét a francia fővárosban, ami a negyedik ezüstünk. Mint azt a Mandiner is megírta, Pap Bianka első lett kedvenc távján, 100 méter háton, így a csütörtöki bronzérme után pénteken már aranyérmet ünnepelhetett Párizsban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 07. 09:23 Szerkesztve
Koldusvircsaft. A nyomorék koldus pedig pofátlan, olimpikonként, élsportolóként hazudozik magáról, miközben csal, hazudik, hogy a még nála is nyomorultabbakkal "versenyezhessen". Mindent elmond erről a karikatúra olimpiáról, hogy több érmet osztanak ki egymásnak az ezen élősködők, mint a világ valóban legjobbjai. Még mielőtt a sok zsideszes jóember gyógyszere elgurulna: dolgozzanak, sportoljanak, éljenek boldogan, de ne hazudják és mímeljék élsportnak azt a koldusvircsaftot, amit művelnek, főleg pedig ne kapjanak érte pénzt, míg az iskolai-, és a gyereksportra sem fordít a társadalom hozzájuk képest lószart se. Rendezzenek elmebetegeknek sakkbajnokságot és dicsekedjenek azzal is! Ha valóban kiváló sportolók, akkor álljanak helyt rendes versenyekben, ne szánalmas koldusvircsaftban, amint Takács Károly, vagy mint Vitéz Halassy Olivér, akik valóban a legjobbak között lettek a legjobbak!
herden100
2024. szeptember 06. 20:31
m.youtube.com/watch?v=6p83IbLrU50&t=470s&pp=ygUGQmFyYWth pin.it/3knPUCRrV pin.it/1itcQHTim pin.it/128PWGvO0 pin.it/5jWF2j6E9 pin.it/6NYuZ65Bh pin.it/7dUqbIGSl pin.it/6HnOf4Cia pin.it/5JN0WSDtr pin.it/5hxM99ifw
genusnexxt
2024. szeptember 06. 19:41
Wow, a Karmelitát valóban egy csontbuzi pap szentelte meg? Pedofilok, buzik gyülekezete vagytok fidkányok. Reméljük a sportolóinktól távoltartották magukat a fidkány buzeránsok Buksikáim. #pedofidesz #csicskaorban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!