„Indul az utazás, csak erre vártál!”

2024. június 03. 09:15

Hétfőn utazik az Európa-bajnokság előtti utolsó idegenbeli felkészülési mérkőzésére, Dublinba a magyar válogatott. Lássuk, milyen előjelekkel...

2024. június 03. 09:15
SZOBOSZLAI Dominik
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: mlsz.hu

***

Nemzeti csapatunk immár egy hete Telkiben készül fel a június 14-én kezdődő kontinensviadalra. Kissé hiányos még  keret, hiszen a légiósaink közül hárman is hiányoznak. Ádám Martin a hét elején érkezik meg az Ulszan csapatától, Dél-Koreából, Bolla Bendegúz vasárnap délután még horrorisztikus kupadöntőt játszott a svájci Servette-tel (a mérkőzés a hosszabbítás után is 0-0-ra végződött, és csupán a 24. tizenegyes döntött, jegyezzük meg: a csereként beálló honfitársunk is a hibázók közé tartozott...), ám sikerélménnyel gazdagodott, hiszen megnyerték a finálét (9-8-ra), míg az Union Philadelphiától hazatérő Gazdag Dániel sem lehet szomorú, hiszen utolsó bajnokiján is gólt szerzett a Montreal Impact ellen, másrészt klubja legeredményesebb játékosaként (tétmeccsen 61-szer volt eddig eredményes) térhet haza Telkibe;

mindhárman később csatlakoznak a felkészüléshez.

A magyar válogatott a hétfő délelőtti átmozgatás és ebéd után indul Dublinba; a felkészülési találkozót kedden 20.45-kor rendezik az Aviva stadionban. Érdekesség: itt rendezték meg az emlékezetes Európa Liga-döntőt is, amelyen az olasz Atalanta (egy 3-0-s diadallal) megszakította a német Bayer Leverkusen 51 tétmérkőzés óta tartó veretlenségét.

GULÁCSI Péter; DIBUSZ Dénes
Az egyik leglényegesebb kérdés: Gulácsi Péter vagy Dibusz Dénes álljon-e a kapuba? Fotó: Mandiner-montázs

Visszatérve a nemzeti csapatunkra: már csak pár apró kérdőjel lehet a legerősebb összeállításunkat illetően. Az egyik leglényegesebb: ki áll majd a kapuban? Gulácsi Péter és Dibusz Dénes is remek formában van, 

egy sajtótájékoztatón Marco Rossi már elárulta, eldöntötte, kivel kezdődik az összeállítás az Európa-bajnokságon,

 árulkodó lesz tehát, hogy ki áll majd a gólvonal mögé az első játékrészben, Dublinban?

A védelemben a sérüléséből felépülő Lang Ádám, valamint Willi Orbán helye biztosnak tűnik, Dárdai Márton is bejátszhatja magát, Kerkez Milossal kapcsolatban pedig csak az a kérdés: a hátsó alakzatban, vagy a középpályán számít rá Marco Rossi?

A középpályások közül Schäfer András és Szoboszlai Dominik helye bombabiztos, Sallai Roland is tuti csapattagnak tűnik, és meglepő lenne az is, ha a remek formába lendülő Nagy Zsolttal nem kezdőként számolna a kapitány, mint ahogy ékként az NB I-es gólkirályi címét megvédő Varga Barnabással... 

Mindezek mellett az sem elhanyagolható szempont, hogy 

a magyar válogatott megőrizze immár 14 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát, 

amellyel Európában csúcstartó!

 

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2024. június 03. 14:02
Gyerünk fiúk, játszatok úgy, ahogy megszoktuk tőletek! Szívvel, lélekkel! A magyarok is így fognak értetek szurkolni ! Az itt picsogók meg vastagon le vannak szarva. Menjenek a tiszának, mártózzanak a mocskos ürülékében. Nem a Tisza folyóról van szó, hogy a libbancsok és hazaárulók is megértsék. Hajrá magyarok!
atti64
2024. június 03. 11:45
HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
oberennsinnen49
2024. június 03. 10:34
Szoboszlainak: Kevesebb celeb, több sport. Amíg még választhat. Mert ha így megy tovább, az egyik le fogja győzni. És az nem a futball lesz. De akkor már - nagy valószínűséggel, sőt, ettől nagyobb eséllyel - késő lesz.
szintetikus
2024. június 03. 09:37
Gyorsan essetek ki, az a legjobb mindenkinek. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!