Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Dagad a bíróbotrány: cenzúrázta az UEFA Rossi bíráló szavait

2024. június 20. 12:09

„Ahogy a németek nyertek, az tisztességtelen volt” – jelentette ki Marco Rossi a magyar-német mérkőzést követően.

2024. június 20. 12:09

Nyitókép: BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a házigazda Németország szerda este 2-0-ra verte meg a magyar labdarúgó-válogatottat az Európa-bajnokság A csoportjának 2. fordulójában.

A mérkőzés után is beszédtémát szolgáltat a holland játékvezető, Danny Makkelie több vitatható ítélete, az európai szövetség azonban mindezekről tudomást sem vesz. Mi több, az UEFA cenzúrázta Marco Rossi bíráló szavait – írta az Origo.

A portál felidézte, az első német gólt egy mérkőzést befolyásoló hiba előzte meg, ugyanis a holland játékvezető, 

Makkelie még csak nem is ellenőrizte a VAR döntését, miután Ilkay Gündogan ellökte Willi Orbánt, 

és az ezt követő kavarodás után született a házigazda vezető találata. A meccs végén ráadásul a mieinknél is elmaradt egy büntető Emre Can kezezése miatt.

Az Origo arra is felhívta a figyelmet, hogy eközben az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapján semmit sem írnak a vitás esetről, olyan, mintha meg sem történt volna. Az UEFA a végeredményt egyébként nagyban befolyásoló ítéletet az alábbi módon foglalta össze: „úgy tűnt, Orbán kezeli a helyzetet, de aztán elesett, Németország pedig átvette a vezetést, miután Gündogan visszajátszotta a labdát Musialának, aki közelről betalált, és ezzel ő az első játékos, aki már két gólt szerzett az Eb-n”.

Ezt is ajánljuk a témában

Az UEFA-nak sok volt Rossi őszinte nyilatkozata

Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Marco Rossi szövetségi kapitány is nyilatkozott a meccset követően, és érthető mód nem leplezték mennyire dühösek a pályán történtek miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

Rossi Németország szabálytalan góljáról is elmondta az őszintén a véleményét, kijelentette:

ahogy a németek nyertek, az tisztességtelen volt”.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Origo ugyanakkor az UEFA oldalán kutakodva azt is kiszúrta, hogy az olasz szakember nyilatkozatából kikerült az a rész, ahol a holland játékvezető ténykedéséről beszélt.

Az uefa.com-on Rossitól az olvasható, „követtünk el néhány hibát, de ez előfordul a futballban, lehet hibázni. Főleg, ha olyan csapatok, mint Németország és más világklasszis csapatok jobban játszanak, mint mi. Korábban is mondtam, hogy Németország a legnagyobb esélyes az Eb-n. Az előző meccsez képest dolgoztunk a taktikánkon és a hozzáálláson, a játékosaim pedig elég jól reagáltak, és büszke vagyok a teljesítményükre. Németország ellen nem szégyen kikapni. Néhány pillanatban szerencsétlenek voltunk”.

Pedig a szövetségi kapitány még tett egy olyan kijelentést is, hogy 

nem mi, hanem a bíró volt a legrosszabb a pályán. 

A németek az egyik fő favoritjai ennek a tornának, s ugyan nem szeretem véleményezni a játékvezetők teljesítményét, de a hazaiak nem voltak rászorulva arra, hogy a játékvezető őket segítse” – idézte a portál.

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2024. június 21. 06:09
A németek az EB-n bírói segítség nélkül ios jbbak nálunki, ez--sajnos--nyilvánvaló. Mint ahogyan az is NAPNÁL VILÁGOSABB, hogy at első német gól előtt ÉGBEKIÁLTÓAN HATALMASNAGY HIBÁT KÖVETETT EL AZ EZEN KIVÜL IS ROSSZUL BIRÁSKODÓ HOLLAND JÁTÉKVEZETZŐ!!! Alamuszi-aljas-förtelmes az uefa szaros reakciója....Lóf...t a s..ükbe!!!!
irondome
2024. június 20. 17:32
Dibusz Dénest a kapuba!
europész
2024. június 20. 15:25
Mi a fenet varunk az UKKMUKKFUKK szovetsegtol.Ugyanolyan korruptak min az egesz unio.A bevetel a fontos nem az igazsag.
2024. június 20. 14:45 Szerkesztve
Lehet, hogy jobb és erősebb a német csapat, de tisztességes mérkőzéshez a gyengébbnek is joga lett volna. UEFA mellébeszélés helyett, akár ilyesmit is mondhatott volna. b Az hogy ki kinek passzolta a labdát azt nem kell újra elmnondani. Köszönjük szépen, azt mi is tudjuk, mert láttuk. Azt még kérdés miért nem mennek VAR-odába gombot VARrni ekkora botrányra. UEFA szerecsenmosdatással olyan lángot lobbant, mint a GyUFA. Ide nézzetek emberek mennyire égő vagyok a maszatoló törekvésemmel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!