Mutatjuk, hogyan teljesítettek a múlt héten a légiósaink

2024. október 07. 11:10

A magyar válogatott tagjai közül csupán Csoboth Kevin tudott betalálni az ellenfeleknek.

2024. október 07. 11:10

Nyitókép: FC St. Gallen/Facebook

 

A hét elejétől az MLSZ telki edzőközpontjában készül a magyar labdarúgó-válogatott a Hollandia és a Bosznia-Hercegovina elleni Nemzetek Ligája mérkőzésekre. Marco Rossi keretének többségét most is a külföldön játszó futballisták alkotják. A Magyar Nemzet összeszedte, hogy a légiósaink mennyit és hogyan játszottak a múlt héten.

Nos, az ellenfelek kapujába csupán egy játékosunk talált be. A svájci első osztályú St. Gallenben focizó Csoboth Kevin a hét közepén a Konferencia-ligában a szünetben állt be a belga Cercle Bruges elleni meccsen. A volt újpesti csatár az 58. percben gólt szerzett, a 81. percben gólpasszt adott, ám így sem volt oka ünnepelni, mert csapata 6–2-re kikapott, majd vasárnap a bajnokságban 1–1-et játszott a Servette-tel, a magyar támadó ezúttal is csereként állt be, a 66. percben.

Rossi alapemberei közül az Angliában focizóknak több sikerélményük volt. 

Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos is játszott a múlt héten a Liverpoolban, illetve a Bournemouth-ban. 

Szoboszlai előbb a Bologna ellen szerepelt a Bajnokok Ligájában, a csapata 2–0-ra nyert, ő 85 percet töltött a gyepen, és ezalatt adott egy gólpasszt, majd a hétvégén a Crystal Palace otthonában a szünet után beállva ünnepelhetett a végén győzelmet (1–0). Kerkez Milos a Premier League-ben két meccset is lejátszott, előbb hétfőn a Bournemouth 3–1-re megverte a Southamptont a magyar védőt végig szerepeltetve, majd szombaton 1–0-ra kikapott a Leicester City otthonában, Kerkez kezdett, és 63 percet játszott. A másodosztályban, a Championshipben szereplő Plymouth magyar labdarúgója, Szűcs Kornél – aki meghívót kapott Marco Rossitól – végigjátszotta csapata mindkét múlt héti meccsét (Burnley, Blackburn Rovers).

A német első osztályú RB Leipzig két magyarja, Gulácsi Péter és Willi Orbán felemás hetet zárt. 

A lipcseiek kétszer is vezettek a Juventus ellen a Bajnokok Ligájában, mégis kikaptak hazai pályán 3–2-re, a hétvégi bajnoki fordulóban viszont 1–0-ra nyertek Heidenheimben. A válogatottságot lemondó kapus, Gulácsi és Orbán is mindkét mérkőzést végigjátszotta. Az Union Berlin nagy meglepetésre 2–1-re legyőzte a Borussia Dortmundot, Schäfer András a 67. perctől lehetett részese a diadalnak. Szalai Attila nem került be a Hoffenheim keretébe. A Bundesliga 2-es Hertha BSC 2–2-t játszott a Schalke 04 otthonában, Dárdai Márton végig a pályán volt, ifjabb Dárdai Pál a 84. percben állt be.

Az olasz Serie A egyetlen magyarja, Balogh Botond 61 percet játszott a Parmában, amely a múlt hétfőn otthon 3–2-es vereséget szenvedett a Cagliaritól, majd vasárnap 0–0-ra végzett Bolognában, ezen a meccset a magyar védő végig a pályán volt. A másodosztályú Spezia Nagy Ádámmal a középpályán 1–0-ra nyerni tudott a Reggiana ellen. A francia első osztályban, a Ligue 1-ben Loic Nego 88 percet kapott a Brestben 2–0-ra kikapó Le Havre-ban. 

Bolla Bendegúz csapata, az osztrák Rapid Wien a Konferencia-ligában a Basaksehir vendégeként nyert 2–1-re, majd a hétvégén a bajnokságban 1–0-ra az Altach ellen. A magyar légiós mindkét meccsen végig a pályán volt. A török élvonalban a Galatasaray edzője Sallai Rolandot a 65. percben küldte pályára az Alanyaspor ellen 1–0-ra megnyert meccsen.

A görög Szuperligában Ádám Martin a kezdőcsapatban kapott helyet az Aszterasz Tripoliszba, amely a Kallithea otthonában győzött 3–1-re. A Panathinaikosz–Olimpiakosz rangadón Kleinheisler László ezúttal sem került be a hazai csapat keretébe.

Az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben a Philadelphia Union két meccset is játszott a múlt héten, előbb 2–1-es vereséget szenvedett Orlandóban, ott Gazdag Dániel gólpasszt adott, majd 3–2-re kikapott a Columbus Crew otthonában is.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!