Megalázó vereséget szenvedett az első transznemű focicsapat a férfiak bajnokságában

2024. október 08. 19:50

A kizárólag transzneműekből álló Fenix FC egy 19–0-s vereségbe szaladt bele a spanyol ötödosztály első mérkőzésén.

2024. október 08. 19:50
null

Nyitókép: Képernyőkép / www.nbcnews.com

A spanyol Fenix FC lett az első teljesen transznemű csapat, amely belépett egy európai futballszövetségbe – számolt be róla a Velvet

A kizárólag transznemű férfiakból álló focicsapat a spanyol regionális bajnokságban indult, ahol le is játszotta az első mérkőzését. A Fenix FC hivatalosan a katalóniai férfi ötödosztályban érdekelt, miután összeolvadt egy helyi csapattal Barcelona Sant Feliu de Llobregat nevű külvárosában. Ezzel a katalóniai csapat vált az első teljesen transznemű együttessé, amely csatlakozott egy európai futballszövetséghez.

A mitikus főnixmadárról elnevezett Fenix FC le is játszotta első mérkőzését a bajnokságban, ahol 19–0-s vereséget szenvedett egy kizárólag férfiakból álló csapattól.

A klub alapítója, Hugo Martinez a Reutersnek elárulta, hogy azért hozta létre a csapatot, mert az előző, női csapatától arra kérték, hogy távozzon, miután hormonterápiája következtében férfivá kezdett válni. A csapat kapitánya, Luke Ibanez pedig elmondta, hogy azért csatlakozott, mert attól félt, hogy egy férficsapatban nem fogadnák el, sőt akár erőszak ádozatává is válhatna. 

A Fenix egy transz fiúkból álló csapat, amelyet teljes egészében transz fiúk hoztak létre, de szerintem ennél többről van szó - egy család, egy biztonságos tér, ahol szabad lehetsz és úgy fejezheted ki magad, ahogy akarod, és ahogy igazán érzel” – mondta Ibanez.

Spanyolország 2022 végén fogadta el azt a jogszabályt, amely lehetővé teszi az állampolgárok számára, hogy pszichológiai vagy egyéb orvosi vizsgálat nélkül megváltoztassák a jogi nemüket. A katalán labdarúgó-szövetség férfi bajnokságai az elmúlt két szezonban vegyes összetételűek voltak, és bármilyen nemű emberek részt vehettek benne, a játékosok pedig a törvényes nevüktől eltérő néven is versenyezhettek. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000106
2024. október 08. 21:55
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­­k­e­l­­d­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­e­­­x­­i­ ­p­­u­n­­­c­­­i­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
llnnhegyi
2024. október 08. 21:51
Hogy merészelték???!!!! 19 pontos levonásra kell büntetni őket. Jogtiprás, rasszizmus, megalázás miatt....
ThunderDan
2024. október 08. 21:43
Na de legalább végre nem biológiai férfiak indulnak nők ellen. :)
bunko-jobbos
2024. október 08. 21:38
"transznemű férfiak" Az meg mi a faszom. Akkor most vannak férfiak vagy nincsenek. Döntsék már el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!