Szoboszlai edzője elmondta, miért nem igazoltak több játékost idén nyáron

2024. augusztus 16. 19:43

Arne Slot megvédte a klubvezetést a bírálatoktól.

2024. augusztus 16. 19:43
null

Nyitókép: Peter POWELL / AFP

A Liverpool holland edzője, Arne Slot elmondta, hogy az átigazolások hiánya nem fogja csökkenteni a Vörösök esélyeit az idei szezonban – adta hírül a The Athletic. A tréner megerősítette, hogy a klub lemaradt a spanyol középpályás, Martin Zubimendi szerződtetéséről, miután a válogatott játékos úgy döntött, hogy marad a Real Sociedadnál. Slot azonban teljesen fitt csapattal vág neki a szombati Premier League-nyitánynak az Ipswich Town otthonában, és bizakodó a rendelkezésére álló játékosokkal kapcsolatban.

Már sokszor elmondtam, hogy a keretünk nagyon erős, és nem könnyű olyan játékosokat találni, akik segíthetnek nekünk vagy erősíthetik a csapatot”

– mondta a Feyernoordtól a Liverpoolhoz érkező edző. „Zubimendi volt az egyik ilyen, hogy igazságos legyek, de úgy döntött, hogy nem jön. Azokkal megyünk előre, akik megvannak. Jó helyen vagyunk” – tette hozzá Szoboszlai Dominik edzője. „A háttérben a sportigazgató, Richard Hughes próbálja erősíteni a csapatot. Minden erőfeszítést megtett és mindent megpróbált, hogy Zubimendi érkezzen, de ha egy játékos nem akar jönni, akkor nyilvánvaló, hogy nem jön” – szögezte le Slot a spanyol játékossal kapcsolatban. 

Ebben a pillanatban az egész csapat együtt maradt. Elvesztettük Joel Matipot, Thiagót és Adriant, de a csapat többi tagja együtt maradt, és ez nagyon pozitív dolog. Itt mindig az átigazolásokról beszélünk, de az pozitív, hogy megtartottuk a játékosainkat” – hangsúlyozta a 45 éves edző. 

Jürgen Klopp jó helyzetben hagyta a csapatot, mi pedig megpróbálunk ebből építkezni. Az előző szezonban ezzel a csapattal nyertek trófeát – ugyanez a célunk ebben a szezonban is.”

Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen sok erős csapat van a Premier League-ben, akik megerősítették a keretüket, de várjuk a kihívást” – zárta a gondolatmenetet Arne Slot. 

A Liverpool mind a négy felkészülési mérkőzését megnyerte az előszezonban. Az új idény első fordulójában a Vörösök az Ipswich Town vendégei lesznek, szombaton. A mérkőzés 13:30-kor kezdődik, a találkozót Magyarországon a Spíler1 közvetíti. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!