Nem úgy alakult a Magyarország-Hollandia mérkőzés eredménye, ahogy azt szerettük volna

2024. augusztus 03. 13:08

Golovin Vlagyimir együttese így a csoport harmadik vagy negyedik helyezettjeként kap ellenfelet.

2024. augusztus 03. 13:08

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A női válogatott négy forduló után két győzelemmel, illetve egy-egy döntetlennel és vereséggel már biztosan negyeddöntős. A csoportkört szombaton reggel 9 órától Hollandia legjobbjai ellen zárja Golovin Vlagymir szövetségi kapitány együttese – számolt be az M4sport. A legutóbbi tétmérkőzés a két csapat közt 2020-ban zajlott, amikor is az Európa-bajnokság csoportkörében találkozott a két csapat. Ezen a mérkőzésen a holland válogatott négy góllal bizonyult jobbnak a magyar csapattal szemben – olvasható a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos weboldalán.

Mindkét csapat biztosította már a helyét a negyeddöntőben, a mieink öt pontot gyűjtve harmadikok a B csoportban, míg a hollandok csak a franciáktól kaptak ki, a másik három találkozót megnyerték.

A már biztos negyeddöntős magyar női kézilabda-válogatott végül küzdelmes mérkőzésen, de 30-26-ra kikapott a holland csapattól a párizsi olimpia csoportküzdelmeinek szombati zárófordulójában.

Golovin Vlagyimir együttese így a csoport harmadik vagy negyedik helyezettjeként kap ellenfelet, és Lille-ben a norvég, dán, svéd hármas valamelyikével szemben folytatja. A magyarok a nyitó fordulóban 31-28-ra kikaptak a címvédő, házigazda és világbajnok franciáktól, vasárnap 25-24-re nyertek Brazília ellen, kedden 31-31-es döntetlent játszottak Angolával, csütörtökön pedig 27-24-re diadalmaskodtak a spanyolok felett.
 

(MTI)

 

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ekeke1
2024. augusztus 03. 14:08
Nem az eredmény alakult úgy, hanem a játék. 19 gól egy félidő alatt? Igaz, mikor tudható volt hogy Kácsor is játszani fog, már lehetett borítékolni a végeredményt.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 03. 13:48
KROMOSZÓMA VIZSGÁLATOT MINDEGYIKRE!!!!
Dr Bubo
2024. augusztus 03. 13:23
Sajnos ez a garnitúra nem képes kiegyensúlyozott játékra. Vannak szép momentumaik, de túl sokat hibáznak. Nem szeretem nézni a meccseiket, mert csak idegeskedem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!