Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

Hihetetlen kitüntetésben részesült a „tajvani Imane Khelif”

2024. augusztus 16. 08:29

A párizsi olimpián a szintén interszexuálisként a hölgyek mezőnyében induló és ott olimpiai bajnoki címet nyerő Lin Jü-ting hazájában a legrangosabb állami elismerésben részesült.

2024. augusztus 16. 08:29
Lin JÜ-TING

Nyitókép: Lin Jü-ting hazájában nemzeti hős lett! Fotó: EPA/Daniel Ceng

***

Emlékezetes: hatalmas nemzetközi visszhangot váltott ki, hogy

 az algériai és a tajvani sportoló indulását annak ellenére engedélyezte a NOB, hogy a tavalyi világbajnokságon mindketten megbuktak a nemi teszten.

Az algériai Imane Khalif (a 66 kilogrammos súlycsoportban, amelynek negyeddöntőjében éppen a magyar Hámori Lucát búcsúztatta) és a tajvani Lin Jü-ting (az 57 kilogrammosok mezőnyében) egyaránt olimpiai bajnoki címet szerzett.

Lin JÜ-TING
Lin Jü-ting már Párizsban is büszke volt hazájára! Fotó: MTI/AP/Ariana Cubillos

Mindez azért visszatetsző, mert a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség vizsgálatai szerint mindkét sportoló szervezetében a férfiakra jellemző XY kromoszómák vannak túlsúlyban, ezért sem indulhattak az IBA által megrendezett tavalyi világbajnokságon.

A párizsi ötkarikás játékokon viszont a világszövetséggel és annak orosz elnökével, Umar Kremljovval éles konfliktusban álló Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alatt bonyolították le az ökölvívótornát, amely engedélyezte az algériai és a tajvani versenyző ringbe lépését. Sőt! 

A NOB a rajtengedély megadásával egy időben azt is közölte, hogy a két versenyzőt tavaly agresszió érte az IBA részéről, és kizárásuk önkényes volt.

Mint fentebb írtuk, saját súlycsoportjában a két versenyző végigverte a mezőnyt és olimpiai aranyérmet nyert, ráadásul mindkettőt nemzeti hősként ünneplik hazájukban.

A hírek szerint a Tajvanra hazatérő Lin Jü-ting nem csak kimagasló pénzjutalmat kapott, hanem megkapta hazája legrangosabb állami kitüntetését, a Nemzeti Dicsőségérmet is...  

 

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2024. augusztus 17. 13:07
Megérett a világ a pusztulásra. Ezek közönséges csalók és az LMBTQXYZ….. propaganda kedvéért még ki is tüntetik őket.
Martell 2
2024. augusztus 16. 20:41
Szánalmasok ezek a tajvaniak.
artikmihaly
2024. augusztus 16. 15:26
Csodállatos elismerés- beauty❤️ Szuper, hogy a Mandiner ennyire támogat minket LGBTQ-embereket! Imádlak LGBTQ támogató Mandiner!
zrx8
2024. augusztus 16. 13:09
Pfejj, de szíp oposszum-feje van, hogy soha ne legyen ennél jobb nője Thomas Bach-nak !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!