Arne Slot elárulta: ezért volt Szoboszlai játéka a liverpooli siker kulcsa (VIDEÓ)

2024. augusztus 17. 19:30

Már új edzőjét is lenyűgözte a magyar középpályás.

2024. augusztus 17. 19:30

Fotó: Henry Nicholls/AFP

Ahogy arról beszámoltunk, elrajtolt az idei Premier League, a Liverpool pedig magabiztosan nyert 2–0-ra a bajnokság 1. fordulójában. Szoboszlai Dominikkal a kezdőcsapatban az élvonalba 22 év után visszatérő újonc Ipswich Town nem jelentett legyőzhetetlen akadályt Arne Slot bemutatkozó mérkőzésén.

Ezt is ajánljuk a témában

A holland egyébként az első Liverpool-szakvezető az évszázadban, aki győzelemmel vette első tétmérkőzését.

A statisztikákkal foglalkozó oldalak adatai alapján Szoboszlai csapata egyik legjobbja volt a nyitófordulóban, a Sofascore-nál 7,8-as értékelést kapott, ezzel a második helyen végzett a góllal és gólpasszal rajtoló Mohamed Szalah mögött! Az egyiptomi gólja előtt Szoboszlaié volt a kulcspassz, de egy védő még beleért a labdába, ezért nem beszélhetünk klasszikus gólpasszról. Az angol lapok egyöntetű véleménye szerint a legjobbak között volt a magyar játékos, aki új poszton vette ki a részét a sikerből.

Ezt is ajánljuk a témában

Szoboszlai összesen három helyzetet alakított ki a meccsen (holtversenyben a legtöbb), négyszer szerzett labdát (a második legtöbb) és 91 százalékos pontossággal passzolt (43-ból 39-szer jó helyre ment a labdája) – mutatott rá az Angliában élő sportújságíró, Bocsák Bence az X-en.

Szoboszlai neve továbbra is kihívások elé állítja a szigetországi kommentátorokat, az írott sajtó képviselői azonban újabbnál újabb szóvicceket faragnak nevének betűiből. Miután a keresztneve után csak Domként emlegetik, a Daily Mailnél Dom-inant Szoboszlai, vagyis domináns Szoboszlaiként aposztrofálták.

„Megoldást kell találnunk a többi csapat ellenünk való védekezésére.

Most az Ipswich felvállalta azt a kockázatot, hogy védekezésnél az egyik belső védőjük kilépett Szoboszlai Dominikra.

Ez azt jelentett némi kockázatot, hiszen mindössze három védőjük maradt a mi három támadónkra. Nekünk minden alkalommal fel kell ismernünk azokat a pillanatokat, amelyekben veszélyes helyzetbe hozhatjuk őket” – mutatott rá a siker kulcsára Arne Slot a klub honlapján.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sandoratilla
2024. augusztus 18. 16:27
A Kaliforgia nevû sorozatban a S03E12-ben van egy rész amikor Hank beszélget Mia-val. A csaj azt mondja Hank-nek: - Amúgy tudod nem túl jó érzés híresnek lenni a nagy semmiért.
gyaloggos
2024. augusztus 17. 22:27
REMÉLJÜK, SZOBOSZLAI a jövőben is csapata egyik legjobb, meghatározó játékosa lesz.
zakar zoltán béla
2024. augusztus 17. 21:37
21:35
zakar zoltán béla
2024. augusztus 17. 21:37
"Fradi"-"UTE" tömegverekedés ....Undorító!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!