Pénz, pénz és még több pénz – akár nyer, akár veszít, óriási összegekkel gazdagodik az Eb-döntős angol válogatott

2024. július 14. 18:58

Gareth Southgate vereség esetén is elképesztő összegű jutalomban részesül.

2024. július 14. 18:58
Gareth Southgate head coach of England celebrates victory after the UEFA EURO 2024 semi-final match between Netherlands and England at Football Stadium Dortmund on July 10, 2024 in Dortmund, Germany.

Nyitókép: Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az Eb-döntőre készülő angol labdarúgó-válogatott számára óriási siker lenne a kontinensviadal megnyerése, hiszen a Háromoroszlánosoknak ez eddig egyszer sem sikerült, és 1966 óta nagy nemzetközi versenyt sem nyertek. Épp ezért egy-egy jó eredmény esetén az angol labdarúgó-szövetség bőkezű a játékosokkal és a szövetségi kapitánnyal – olvasható a Magyar Nemzet cikkében, azaz 

rengeteg pénzt is bezsebelhetnek – még egy esetleges vereséggel is. 

Olyan összegről van szó, ami még a legjobban fizetett európai szövetségi kapitány, Gareth Southgate léptékével is mérhető – hiszem a tréner még akkor is kétmillió font jutalomban részesül, amennyiben együttese vereséget szenved a spanyolok ellen. Győzelem esetén pedig kétszer ennyit kap. A futballisták ennél többet tehetnek zsebre. A huszonhat főből álló keret tagjai az aranyérem mellé közel egymilliárd fontot oszthatnak szét maguk között.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!