A Barcelona visszacsábította Szoboszlai volt csapattársát (VIDEÓ)

2024. július 17. 21:38

A brazil-spanyol játékos a katalánoknál folytatja, de nem úgy mint régen.

2024. július 17. 21:38
SSC Napoli v Liverpool FC - UEFA Champions League

Nyitókép: Franco Romano / AFP

Az FC Barcelona vezetőedzője, Hans Flick segítőjeként fog dolgozni a gránátvörös-kékeknél Thiago Alcantara, aki az idény végén vonult vissza a Liverpool csapatából. A brazil-spanyol kettős állampolgársággal rendelkező 33 éves labdarúgó karrierjét az utóbbi években sorozatos sérülések nehezítették meg annyira, hogy gyakorlatilag lehetetlenné vált, hogy a legmagasabb szinten folytassa a játékot. 

Thiago ezt felismerve a visszavonulás mellett döntött. 

Mindig meg fogok próbálni valamit visszaadni abból, amit ez a csodálatos sport adott nekem. Hálás vagyok az időért, ami megadatott nekem, és amit élveztem. Köszönöm, futball! 

És mindenkinek, aki velem tartott, és időközben jobb játékossá, jobb emberré tett! A mielőbbi viszontlátásra! Thiago” – olvasható a visszavonulását bejelentő játékos július 8-i bejegyzésében

Nos, valóban nem kellett sokat várni, ugyanis az FC Barcelona bejelentette, hogy Thiago Alcantara lesz a nyár elején szerződtetett német vezetőedző, Hans Flick segítője. A duó minden bizonnyal jól működik majd, hiszen a 2019-2020-as idényben együtt tripláztak a Flick által vezetett Bayern Münchennel, azaz a bajnokság és a kupa mellé a Bajnokok Ligáját is megnyerték. 

Thiago számára pedig a katalán óriásklub közege is teljesen otthonos, hiszen 

amellett, hogy a világhírű La Masián nevelkedett, 101 mérkőzésen az akkori a többek közt Messit, Iniestát, Xavit, Puyolt, Busquets-et, Piquét, Fabregast, Alvest és David Villát felvonultató világverő Barcában is pályára lépett.

Nyert is a katalánokkal 10 trófeát, köztük a 2012-2013-idényben a Bajnokok Ligáját. Thiago tehát visszatér egykori nevelőegyesületéhez. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­­k­­­e­­l­­­d­­­ ­­­a­ ­­s­z­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­u­n­c­­i­­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!