Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

Hízik a májunk, a németek meglepetésembere Szoboszlaiékat dicsőítette

2024. június 18. 18:39

Maximilian Mittelstädt több erősségét is kiemelte a magyar csapatkapitánynak, valamint Orbánnak és Sallainak, ugyanakkor bízik benne, hogy velünk is elbánnak, mint a skótokkal.

2024. június 18. 18:39
MITTELSTÄDT, Maximilian; RALSTON, Anthony
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

***

Biztos, hogy otthon érzi majd magát! Maximilian Mittelstädt a szerdai Németország – Magyarország Európa-bajnoki csoportmérkőzésnek otthont adó stuttgarti stadionban szó szerint hazai pályán lép majd pályára, ugyanis a német bajnoki ezüstérmes Wfb Stuttgart játékosa. A házigazda Nationalelf bal oldali védője mindössze négyszer volt felnőttválogatott a torna előtt, ám a 27 éves focistának bizalmat szavazott a nyitányon Julian Nagelsmann, aki végig a pályán tartotta a skótok elleni 5-1-es pénteki mérkőzésen. 

Ha ugyanúgy tudjuk menedzselni a mérkőzést a magyarokkal szemben is, mint tettük Skócia ellen, akkor akkor minden rendben lesz. Ugyanakkor tudjuk, hogy ha hibázunk, fájdalmas lehet számunkra a találkozó. 

Magyarország élén Szoboszlai Dominikkel, képes jó játékra, amikor nála van a labda. A szabadrúgásai is nagyon veszélyesek.

 A védelmük különösen egységes, kompakt, ezért meg kell találnunk az üres területeket, és ott kell gólt szereznünk!” – mondta Mittelstädt, akinek a barátnője és a családja is ott lesz a szerdai mérkőzésen.

Az Eb-újonc németet azzal is szembesítették a keddi sajtótájékoztatón, hogy a legutóbbi három találkozón Németország nem tudta legyőzni Marco Rossi csapatát.

Nem voltam válogatott akkor még, de láttam azokat a mérkőzéseket. Mind különböző volt, és szerdán sem lehet azokból kiindulni. A legfontosabb, hogy magunkra koncentráljunk, és a legjobbunkat nyújtsuk, ahogy a skótok ellen tettük. 

Tudjuk persze, hogy Magyarország képes remek teljesítményre nagyobb csapatok ellen, és ez eredményekben is megmutatkozott. Velünk szemben komolyak az elvárások, és igyekszünk is megfelelni ezeknek a pályán

 – reagált Maximilian Mittelstädt hozzátéve, hogy Willi Orbánt kitűnő hátvédnek tartja, aki támadásban is képes zavart okozni, fejjel és lábbal is gólerős. A szélső, Sallai Rolandról pedig azt mondta, nsagyon gyors, kiválóan cselez, felvállalja az egy-egy elleni játékot.

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lalo76
2024. június 19. 22:22
A Magyar foci legnagyobb elkensége a címlap vadász túlbuzgó média. Gyerekek ez förtelem amit a médiák leáradoznak. Olyan nyomás alá teszik a játékosokat hogy azok megtorpanva arra várnak mikor jön az ellenfél a kapu felé...mindent megtesznekhogy nefussanak bele egy gólzáporba. És arrol hogy netán ők is gólt tudjanak szerezni... Na arrol majd a média többet tud. A mai meccs minderöl beszélt.
hátakkor
2024. június 19. 12:00
A meccset gólra játszák..
bhölömbika
2024. június 18. 20:08 Szerkesztve
orbán irta ezt a cikket hogy így hízik a mája a sok felestől?
gnandor
2024. június 18. 19:51
Szép szép, de ez csak egy diplomatikus gesztus. Sajnos ez már nem az a német csapat ami 2 éve volt ( sokkal jobb) és nem az a magyar ami 1 éve volt ( sokkal rosszabb)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!