Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Adiós, Xavi! Mégis távozik a Barcelona vezetőedzője – már az utódja is megvan!

2024. május 25. 13:25

Igencsak megromlott a viszony Xavi és Joan Laporta elnök között.

2024. május 25. 13:25
Joan LAPORTA; XAVI Hernández
Vámos Tamás

Nyitókép: Már egymásra sem néznek... Fotó: Getty Images

 

Hogyan is kezdődött? 

Xavi Hernández még januárban, a Villarealtól elszenvedett 4–3-as vereség után jelentette be: az idény végén mindenképpen távozik szeretett klubja kispadjáról. Ez a bejelentés azonban úgymond „helyre rázta” Gündoganékat, nem véletlen, hogy Laporta elnök és Xavi közös sajtótájékoztatón jelentette be: a szakember mégsem távozik az idény végén!

Bár megszorongatta az ősi rivális Real Madridot a Barca, 

a magát évek óta hitelekből fenntartó klub jövője nem tűnik túl rózsásnak. Erre tett célzást a vezetőedző az Almería elleni bajnoki előtt, mely természetesen visszajutott Laporta elnök úr fülébe, és a klubvezér nagyon berágott!

Egyből ki is adta az ukázt: hiába a korábbi szóbeli megállapodás, Xavinak – le is út, fel is út!

Ami tény: 

a hírek szerint a Barcelona hitelekből felgyülemlett tartozása mintegy 1300 millió eurót tesz ki, ráadásul ebből 613 milliót még 2028 előtt kellene törlesztenie. 

Pénzügyi szakértők szerint ez csak újabb hitelek felvételével történhet meg – kérdés, hogy ebből az ördögi körből miként tudnak kimászni a katalánok?!...

Visszatérve az edzőváltásra: a hírek szerint a kissé sértődött Joan Laporta pénteken találkozott Xavi Hernández vezetőedzővel, Rafa Yuste alelnökkel, a sportigazgatóval, Decóval, valamint a két másodedzővel, Óscar Hernándezzel és Sergio Alegrével.

Nem sokkal ezután jelentették be a szakítás tényét, sőt a klubhoz közel álló források szerint hétfőn be is jelentik az utód, a német válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Hansi Flick érkezését. 

Íme az FC Barcelona hivatalos bejelentése

Xavi 2021 novemberében vette át a Barcelona irányítását, azóta 141 tétmérkőzésen irányította a katalánokat. Ezeken 89 győzelem mellett 23 döntetlen és 29 vereség a mérlege.

2023-ban bajnokságot és Spanyol Szuperkupát nyert, az idei szezonban a Barca a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc között a PSG ellen búcsúzott, míg a bajnokságban – függetlenül a vasárnapi, Sevilla elleni mérkőzés végeredményétől, amely egyben Xavi búcsúmeccse is lesz – a második helyen zárnak a Real Madrid mögött.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:04
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­k­­­e­­­l­­d­ ­­a­ ­s­­z­­­e­x­­­i­­ ­p­u­­n­­c­­­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Kaldvi
2024. május 25. 18:16
miaszar az az adiós? az ADÍOS!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!