Fekázás után: ezért kapott ennyire súlyos büntetést Mészöly Géza

2024. március 01. 12:17

Az MLSZ három hónapra tiltotta el a neves szakembert, az elmarasztalás kétharmadát felfüggesztették.

2024. március 01. 12:17
MÉSZÖLY Géza
Vámos Tamás

Mint ismert, a neves szakember az Újpestre történő visszatérése utáni első bajnokin, a diósgyőri katlanban győzelemmel mutatkozott be (2-1), és a diadalittas mámorban kissé meggondolatlanul nyilvánult meg (a teljes nyilatkozat itt hallgatható meg), amely miatt az MLSZ Fegyelmi Bizottsága 2024. február 29-től három hónapra eltiltotta a szakembert a mérkőzésektől – tehát edzéseket tarthat – ám ebből csak egy hónapot kell letöltenie, miután a többi büntetést fél évre felfüggesztették.

Az elmarasztalás mértékén természetesen lehet vitatkozni, az Újpest FC meg is teszi, és az ő szemszögükből teljesen természetes, hogy fellebbeznek is a döntés ellen. Ám a lila-fehér klub a hivatalos közleményében 

éppen arra a zéró toleranciára hivatkozik, amely alapján a szövetség illetékesei nem tehettek mást, minthogy hivatalból eljárást indítottak,

és parkolópályára tették a neves szakembert. 

Ugyanis

a FIFA jó pár éve rendkívül szigorúan lép fel a rasszizmus minden (!) formájával szemben,

és ezzel kapcsolatban nem ismer könyörületet, és mindezt ajánlja a nemzeti tagszövetségeknek is. 

A mai világban pedig, amikor már egy észak-macedón hatodosztályú meccs is teljes egészében megtalálható a világhálón, az MLSZ egyszerűen nem tehette meg, hogy nem reagál a történtekre, ne adj' Isten, „elsunnyogja” azt; hiszen ha az Újpest vezetőedzőjének megjegyzése megtorlatlan marad, annak akár beláthatatlan következményei is lehettek volna.  

S bár teljesen nyilvánvaló, hogy Mészöly Géza nem elmarasztalóan, hanem éppen pozitív kontextusban „fekázott” egyet a nigériai Franklin Saserével kapcsolatban, a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékesei egyszerűen nem tehettek mást, minthogy egy méltányos büntetést róttak ki az Újpest vezetőedzőjére.

SZTANKOVICS, Dejan; MÉSZÖLY Géza
Közös a sorsuk: Mészöly Gézát már eltiltották, Dejan Sztankovics még nem tudja, milyen elmarasztalás vár rá a debreceni kiállítása miatt                                 Fotó: MTI/Kovács Tamás

S itt engedtessék meg egy kis személyes kitérő is: labdarúgó-játékvezetőként és sportújságíróként is hosszú évtizedek óta mondhatom baráti a viszonyom Gézával, mindig korrekt módon viszonyultunk egymáshoz. A REAC, majd később az Újpest mérkőzésein is rendszeresen találkoztunk, és kölcsönösen segítettük egymás munkáját.

Éppen ezért ki merem jelenteni: 

Mészöly maga sem gondolta, hogy ebből a vicces megjegyzéséből ekkora perpatvar lesz,

és az is teljesen nyilvánvaló (mint ahogy ezt nyilatkozta is), hogy a jövőben sokkal jobban átgondolja majd a mondatait.

Fentiek miatt is őszintén kívánom, hogy az Újpest a jelenlegi szakmai stábbal induljon el felfelé, és a tulajdonosváltás után megújulva, tiszta lappal újra meghatározó klubja legyen nem csak a magyar élvonalnak, hanem a nemzetközi labdarúgásnak is!   

Nyitókép, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:14
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­­ö­­g­ö­­­s­­­ ­­­l­á­­­n­­­y­o­­­k­­ ­­v­­á­­r­n­­­a­k­­­ ­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­𝗡
alexandrosz-2
2024. március 02. 08:54
Aljas woke gecik vagytok, nigger majmok zsidó gazdáinak szánalmas csicskái.
Lajoss
2024. március 02. 06:40
Apja fia…😂😂😂😂
Roadkill
2024. március 01. 20:57
legalább nem azt mondta, hogy nigger, mit pörögtök itt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!