A világsztár rémálomszerű visszatérése: vereség és újabb sérülés

2024. január 07. 17:13

Egy év rehabilitáció után ismét harcképtelen lett a legenda. Az Australian Openről is lemarad. Érdemes ezt még erőltetnie?

2024. január 07. 17:13
2024 Brisbane International: Day 6

Hosszas procedúra végére ért Rafael Nadal – hihette. A világsztár spanyol teniszező közel egy esztendőt hagyott ki pályafutásából csípősérülés miatt. Eleinte úgy volt, hogy csak két hónapig kerül partvonalon kívülre, majd műtét és több mint féléves rehabilitáció következett. Az óév utolsó napján újra tétmérkőzést játszott, párosban Marc Lopezzel kikapott egy ausztrál kettőstől, majd egyesben két siker után a negyeddöntőben elhasalt Brisbane-ben: bár meccslabdái is voltak, 7-5, 6-7, 3-6-ra kikapott Jordan Thompsontól. S ha ez nem lett volna elég nagy kudarc a 22-szeres Grand Slam-győztesnek, meg is sérült a csípője.

Nadal elmondása szerint nem súlyos a sérülése, közvetlenül a kiesését követően igyekezett optimista maradni.

Nem tudom, mekkora a baj. Egy év kihagyás után nem egyszerű a testnek alkalmazkodni egy versenysorozathoz, a magas intenzitáshoz. Gyakorlatilag egy hónapja teniszezem újra ezen a szinten. A következő napokban kiderül, hogyan reagálok a történtekre. 

Nagyon hasonló helyen éreztem a fájdalmat, mint ahol a probléma volt tavaly, mégis különböző a két eset, most inkább izomfáradtságról lehet szó.

Nem ugyanaz a kettő. Remélhetőleg csak kis pihenésre van szüksége az izomzatomnak” – nyilatkozta pénteken Nadal erőltetett mosoly kíséretében.

Azóta kiderült, nem egyszerű fáradtságról, túlterheltségről van szó,  hanem kisebb izomszakadást szenvedett. Ezzel el is dőlt, hogy nem tud pályára lépni az év első Grand Slam versenyén, az Australian Openen. 

Miután Melbourne-be érkeztem, lehetőségem volt MRI-t készíteni, és kiderült, mikroszakadás van az izmomon, nem azon a helyen, ahol a sérülésem volt, és ez legalább jó hír.

Jelenleg még nem állok készen arra, hogy a legmagasabb szinten versenyezzek ötszettes mérkőzéseken.

 Visszarepülök Spanyolországba, hogy meglátogassam az orvosomat, kapjak egy kis kezelést és pihenjek” – tudatta vasárnap.

Kérdés, tündököl-e még valaha a régi fényében a 37 éves balkezes klasszis, aki korábban 2024-et jelölte meg pályafutása utolsó évének. Csak azt nem gondolta, hogy esetleg ilyen kurtán ér véget az egyébként sérülésekkel tarkított pályafutása.

Nyitókép: GettyImages/Chris Hyde

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonsamu
2024. január 07. 19:22
Nagyon sajnálom. De a hatalmas izomzatot gondosabban kellene kezelni 30 éves kora fölött. Novak Dzsokovics idösebb nála és hála a mindenre kiterjedö életrendszerének és edzésmódszereinek még mindíg világelsö..... Remélem, hogy nem sérülés miatt kell befejeznie/abbahagynia majd a nagyszerü pályafutását.
Akrabu17
2024. január 07. 18:04
felesleges már erőltetni. eleve nem olyan személyiség aki jól viselné , hogy futottak még kategóriás játékosok megvernék.
robag7
2024. január 07. 18:01
Vonuljon vissza és élvezze az életet. Így is szép pályafutás van mögötte.
iimre
2024. január 07. 17:29
Azon terhelés mellett, amit a Nadal adott a testének a pályafutása alatt, az a csoda, hogy eddig bírta. Csodálatos volt a Federer–Nadal–Djokovic trió menetelése…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!