Romeltakarítással kezdenék a bokszszövetség élén – Kovács Kokó István a Mandinernek

2023. november 15. 12:20

A legendás bajnok szerint most szombaton nem lesz tisztújítás a Magyar Ökölvívó-szakszövetség közgyűlésén, ám a sportág megtisztulása érdekében, mikor eljön az ideje, elnöknek jelölteti magát.

2023. november 15. 12:20
Sal Endre
Sal Endre

A volt olimpiai bajnok ökölvívó a sportág vezetésében uralkodó káosz miatt benevez az elnöki székre. Teszi mindezt azért, mert a szövetség munkája teljesen szétesett, a korábbi elnök lemondott, akit a hírek szerint azzal vádolnak, hogy szabálytalanul költött el 170 millió forintot és feljelentést is tettek az ügyészségen. Kovács István szerint tévesen terjedhetett el, hogy a most szombati közgyűlés tisztújító lesz (bár ez is a káoszra utal), hiszen ez jogilag nem lehetséges. 

Kovács Istvánt jó érzéssel tölti el, hogy sokan támogatják az elképzeléseiben
Fotó: Mandiner/Ficsor Márton

„Ahhoz 30 nappal korábban fel kellett volna állnia a jelölő-bizottságnak, és tudnia kellene a tagságnak, hogy a különböző pozíciókra kik kandidálnak” – mondja Kovács István, aki szerint az új választást mindenképpen meg kell előznie az esetleges pénzügyi visszásságok feltárásának, adott esetben az ügyészség és az állami sportvezetés bevonásával. Az egykori olimpiai bajnok amondó, 

nem nézi tovább tétlenül, hogy szétesik a sportág, ezért indul majd el az elnöki székért: 

„Nyugodtan kijelenthetjük, a lemondott elnök mögül kihátrált a magyar ökölvívótársadalom, egy korszak lezárult és most nekünk az a dolgunk, hogy tiszta lappal kezdjünk egy újat. Ehhez viszont el kell takarítani a romokat, jogilag tisztázni kell a helyzetet. Ha minden tisztázódott, akkor kell új vezetést választatunk” – folytatta Kovács István

Ezt is ajánljuk a témában

Nem változott az értékrendem

A bokszolót, aki a sportágában megnyert minden létező címet a pongráctelepi kezdetekről, kudarcokról és sikerekről, valamint politikai elköteleződéséről is kérdeztük.

Azt is elmondta, amióta bejelentette, hogy indul a pozícióért, rengetegen megkeresték, hogy támogatják a kandidálását. „Remek érzéssel tölt el az is, hogy a korábbi elnökök közül ketten, Csötönyi Sándor és Erdei Zsolt is jelezték, mellém állnak. Ők is érzik, bajban ez a csodálatos sportág és tenni kell érte mindenkinek. Remek érzés azt látni, hogy végre felébredt bénultságából a hazai boksztársadalom és megindult egy folyamat, amely vissza adhatja a sportágban dolgozók hitét” – összegzett az egykori profi világbajnok, aki 2021-ig a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetség főtitkári tisztségét látta el.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2023. november 15. 18:26
Kokó 1 intelligens, okos csávó! Biztos vagyok benne, hogy rendbe teszi ezt a tradícionális sportágat! Nyilván a neolibernyák kutyák nem értik, hisz jót birkák hozzá! :))))
Dr Bubo
2023. november 15. 14:38
Hajrá Koko! Biztos vagyok benne, hogy elnök lesz és korrekten rendbe tesz mindent.
Zsolakomarom
2023. november 15. 14:37
ez van, ahol a fidex uralkodik 13 eve... romok
Darnai
2023. november 15. 14:34
Már a madárt is ő furta meg. Gátlástalan a aa...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!