Nego: Ha a görögök Eb-t nyertek, nekünk miért ne sikerülne?

2023. november 20. 15:05

Mer nagyot álmodni a válogatott szélsője.

2023. november 20. 15:05
NEGO Loic; MIJATOVIC, Milan;

Nagyszerű, hogy ott leszünk Németországban, de nemcsak az lesz a célunk, hogy részt vegyünk az Európa-bajnokságban. Szeretnénk nagyot alkotni, meglepetést okozni. Gondoljunk csak vissza 2004-re, amikor Görögország megnyerte az Eb-t. Senki nem hitte volna, hogy megcsinálhatják. Miért ne lehetnénk képesek mi is hasonlóra?” – tette fel a kérdést az nb1.hu-nak adott interjújában Loic Nego, a válogatott balszélsője.

A francia származású, 2011-ben hazánkba érkezett focista – aki jelenleg a francia első osztályú Le Havre csapatát erősíti – vasárnap Montenegró ellen csereként remekül állt be, tőle indult a harmadik gólt eredményező támadás is.

Nego eddig 33-szor öltötte magára a címeres mezt – a 2021-es Eb mindhárom csoportmeccsén szerephez jutott – de nem állna meg itt, és tekintve hogy 32 éves, még pár jó év benne is van. 

A szélső védőt arról is kérdezték, milyen véleménnyel vannak jelenlegi francia állomáshelyén a Rossi-csapat remekléséről. „Nagyon-nagy tisztelettel beszélnek a magyar válogatottról Franciaországban, amin én egyáltalán nem csodálkozom. A mostani két Eb-selejtező előtt a Monaco ellen futballoztunk, és Alekszandr Golovinnal beszélgettünk erről. Az orosz játékos gratulált nekem, hozzátéve, hogy nagyon jól játszik a magyar válogatott” – válaszolta Nego.

És ahogy mondtam, engem ez egyáltalán nem lepett meg, hiszen nagyon keményen dolgozunk, és megérdemeljük ezeket az eredményeket. De azért mindenképpen különleges dolog ilyen dicséretet kapni egy ilyen jó játékostól. Tisztelik az eredményeinket, hiszen nagyon hosszú ideje veretlen a magyar válogatott. Ez pedig nem lehet véletlen” – tette hozzá.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik