Semmi sem tökéletes

2023. október 05. 20:29

A videobíró elvette a labdarúgó mérkőzések legfőbb varázsát, a katarzist; amikor az ember boldogan felugrik a gólnál, összeölelkezik a mellette állóval.

2023. október 05. 20:29
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasarnap.hu

„Az igazság minden áron való kiderítése, a tökéletes igazságosságra törekvés, a hibák kiküszöbölése vezérelte azokat, akik bevezették a futballban a videobíró rendszerét.

Én kezdettől elleneztem, több helyen meg is írtam

Azon túl, hogy mi soha nem lehetünk a tökéletes igazság birtokában, a videobíró elvette a labdarúgó mérkőzések legfőbb varázsát, a katarzist; amikor az ember boldogan felugrik a gólnál, összeölelkezik a mellette állóval. Ehelyett most óvatosan kivár, mit döntenek a videós szobában, majd két perces késéssel egyszer csak örül…

Az utóbbi néhány hétben a Liverpool egy kicsit a mi csapatunk is lett, bármit is gondoltunk korábban róluk. Azóta, hogy a legértékesebb, legtehetségesebb magyar játékos, Szoboszlai Dominik oda igazolt, megkülönböztetett figyelemmel követjük a csapat meccseit. Ezért lett üggyé idehaza, hogy a Tottenham elleni mérkőzésen a Liverpoolt megfosztották egy szabályos góltól, hiába a tévedhetetlen technika.

Azelőtt, megfelelő technikai fejlettség híján, nem láthattuk színről színre ezeket a téves ítéleteket, pedig valószínűleg százszámra születtek. Alsóbb osztályú focimeccsek ezrein ma sem derül ki, helyesen jelzett-e a játékvezető.

Végtelen gőgünkben azt hisszük, most megtaláltuk a tökéletes igazságosságot (videobíró), és kiderül, hogy nem. Sem az ember, sem az ember és a technika együtt nem tökéletes. Ez egy tökéletlen világ. Ami nem baj. De ne hirdesse senki, hogy ő tökéleteset tud csinálni. Embernek ez lehetetlen.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mandiner/Vámos Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Majdmegmondom
2023. október 06. 06:07
Tudom, hogy főleg most a Liverpoolnak nagyobb a marketing értéke, de SOSE FELEJTSÜK EL, hogy a Kispest tavaly a bíró és a videobíró hibája miatt esett ki, amiért később a bíró bocsánatot is kért. És mi történt ez után??? Semmi. A Kispest kiesett, a Fehérvár bent maradt... Nem mentem fel a kiesést, mert nem érdemelte meg a Kispest a bentmaradást, de épp úgy a Vidi sem. Ezúttal a "biztonságos" technika és annak ellenőrei döntöttek és ez így nem jó! Nagyon nem. A Pool esetében na bumm, egy ponttal lesz dobogós, vagy ezüst érmes és mire odaér a végére, ezt a meccset már rég elfelejtették, de a Kispest e miatt kiesett minden következmény nélkül...
uranvaros
2023. október 05. 23:03
A bíró a pálya része
Akitlosz
2023. október 05. 20:44
Az OK, hogy a világ tökéletlen, csak akkor nem kell bele szabályokat előírni, ha azok úgysem számítanak, maximum csak ajánlások.
tikkadt-szocske
2023. október 05. 20:43
És pl. mi lenne, ha a kezilabdába vagy a polóba is bevezetnék a VAR-t ? Egy meccset néznénk 3-4 órát, a VAR lenne a főszereplő. Hát, isten őrizz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!