„Hülyét csinált magából a Barcelona” – megalázó jelenetek a La Ligában, na de ki mondta ezt?

2023. augusztus 15. 13:10

Gólt nem, de három piros lapot és Xavi kiállítását is hozta a La Liga nyitófordulójában Getafe és a bajnok Barcelona összecsapása. A frusztrált vezetőedző beszólt a húsz percet hosszabbító játékvezetőnek.

2023. augusztus 15. 13:10
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Botrányos nyitómérkőzés - nagy pofon a bajnok Barcelonának

A játékvezető az, aki hagyta, hogy ez idáig fajuljon, ez van!

– nyilatkozta a 0-0-ás döntetlennel végződő mérkőzést követően a feldúlt barcás vezetőedző, Xavi – idézte őt a reuters.com.

Getafe v FC Barcelona - La Liga EA Sports
Xavi dühöng.
Forrás:  (Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Európa-szerte elindultak a legnevesebb élvonalbeli labdarúgó-bajnokságok, köztük a spanyol La Liga is. 

A bajnoki címvédő FC Barcelona Getafe otthonában lépett pályára a 2023-24-es spanyol labdarúgó-bajnokság első fordulójában.

 A Getafe pályája nem volt a címvédő kedvence már a találkozó előtt sem, hiszen Xaviék legutóbb 2019-ben tudtak a Coliseum Alfonso Pérezben győzelmet aratni. Még ront a statisztikájukon, hogy gólt is ekkor szereztek itt utoljára a katalánok. Az azóta lejátszott három Getafe–Barcelona párharcból egyet a hazaiak nyertek meg, kettő pedig gól nélkül zártak.

Az első negyedóra végén Raphinha veszélyes szabadrúgását ütötte ki Soria kapus – számolt be róla az nso.hu, majd később is a brazil került főszerepebe, de egészen más miatt. 

A 42. percben egy felívelt labdára Raphinha és Alvárez startolt rá, a brazil lekönyökölte a hazaiak védőjét, amiért a játékvezető egyből felmutatta neki a piros lapot. Itt indult a lapdömping. 

A szünetben a Barcelona csapatában pályára lépett Abde, aki előtt rögtön adódott is egy lehetőség, de a lövése a kapu fölé szállt. Az 57. percben kiegyenlítődött a csapatlétszám, jött a második piros, ugyanis Araújo buktatásáért Mata megkapta második sárga lapját, így ő is idő előtt mehetett az öltözőbe. 

A Barcelona részéről az La Liga tavalyi gólkirálya, Robert Lewandowski járt a legközelebb egy közeli fejes révén ahhoz, hogy gólt szerezzen 

már az első idei meccsén, de próbálkozását Alvarez a 63. percben a vonalról tisztázni tudta.

A 70. percben a kispadon hevesen reklamáló Xavi is piros lapot kapott. Az első félidő végén a már akkor is sokak türelmét próbára tévő 10 perces hosszabbítást a második játékrész végén  is sikerült abszolválnia  Cesar Soto Grado játékvezetőnek. 

Getafe v FC Barcelona - La Liga EA Sports
Xavit a Getafe-Barcelona la Liga mérkőzés 70. percében reklamálásért kiállították. 
Forrás: (Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A találkozó végül egy hosszabb VAR-vizsgálat után a 106. percben ért véget. A Barcelona ezzel már sorozatban negyedik alkalommal maradt gól nélkül a Getafe otthonában. 

Gól ugyan nem hozott a mérkőzés, de számos markáns kritika született a la Ligát nem túl pozitív színben feltüntető meccs után, érthetően főleg Xavi engedett utat a dühének:

„A játékvezető az, aki hagyta, hogy ez idáig fajuljon, ez van. Amikor jeleztem neki, hogy túl sok (szabálytalanságot) engedett meg, akkor engem is kiállított” – háborgott Xavi. 

Az is szégyen, hogy 20 percet hosszabbított, valójában miatta hülyét csinálunk magunkból, és ez nevetséges, és ha ez a meccs a liga terméke, akkor ez szégyen” 

– összegezte dühét a katalánok mestere, aki azért azt is hozzátette, hogy tavaly is így kezdtek mégis bajnokok lettek, szóval ez semmit nem jelent. 

Vasárnap a Barcelona hazai pályán – pontosabban a Camp Nou felújítása miatt az Olimpiai Stadionban – is debütál az új évadban, a gránátvörös-kékek a Cádizt fogadják.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg Palóc
2023. augusztus 15. 17:37
Aki látta a meccset az tudja, hogy a Barcának itt esélye sem volt győzni, mert az első 30 percben a Getafe védői szabályos mészárlást végeztek a Barcelona csatárai között. Lewandowsky többet volt a földön, mint a két talpán és a "bíró", bíró, mert ez nem játékvezető egyszerűen elfordította a fejét. A Getafe 22-es védőjét az uruguvaji Suarezt és a 23-ast a szerb Mitrovicsot, legalább 3x ki kellett volna állítani olyan súlyos szabálytalanságokat követtek el Lewa, Gündogan meg Rapinha ellen ! És a bíró addig-addig hagyta őrült mészáros módon tombolni őket míg az egyik barcelonai, Rapinha vissza nem ütött és akkor őt persze rögtön kiállította !!!! Ez a meccs a spanyol bajnokság szégyene volt !!! Egyben a labdarúgás és a játékvezetés szégyene is !
ekeke1
2023. augusztus 15. 16:53
Johan Cruyff óta,ami kb 1973 , Barca szurkoló lettem. Nem sorolom azóta kiket láttam ott focizni és milyen eredménnyel. Ellenben ilyen szedett vedett, koncepció nélküli társaságot mint ami a Getafe ellen kiállt,még soha nem láttam.Szerencsere.
bölcsuhú
2023. augusztus 15. 16:26
Gavit fogta s lenyomta a védő, egy másik meg rárúgta a felsőkarjára a lefogott karjára a labdát. Már ez a fogás is büntetőt ért, az után levő bokánrúgás meg pláne! Láthatóan a spanyol baloldal által uralt fociliga ezen az úton fog menni a választásokig, legalább! Ami a röhej, hogy a katalánok zöme is balos!
Ben Jeremiah
2023. augusztus 15. 14:44
(A 42. perc előtt már bőven oszthatott volna lapokat, bőven volt rá lehetősége. És utána is volt számtalan olyan helyzet, amikor nem azt nézte, hogy mi volt, hanem hogy mit lenne jó ítélni. Amikor Xavi-t leküldte, az előtt pont egy igencsak véleményes helyzet volt, amiért Xavi reklamált. Az biztos, hogy a játékosok azt játsszák, amit a bíró hagy. És ez a bíró, meg a var is rettenetesen gyenge volt.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!