Gyógyír a sebekre, a Fradi kiütötte ellenfelét! Ferencváros - Shamrock Rovers 4-0

2023. július 27. 18:41

A feröeri Klaksvík elleni égés után a Fradi a legjobb taktikát választotta: gólzáporos győzelemmel debütált az Európa-konferencialigában.

2023. július 27. 18:41
ZACHARIASSEN, Kristoffer
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Ismert, a Bajnokok Ligája első selejtező körében a feröeri KÍ az első mérkőzés gól nélküli döntetlenje után - óriási meglepetésre! - az Üllői úton verte 3-0-ra a Ferencvárost, amely így az Európa-konferencialigába zuhant.

A kudarc után fejek is hulltak a porba: a történelmi vereség után Kubatov Gábor klubelnök azonnal kirúgta Sztanyiszlav Csercseszovot, így a csütörtöki mérkőzésre az eddigi másodedző, Máté Csaba valamint a klub korábbi válogatott játékosa Leandro de Almeida készítette fel a csapatot.

A szakember többek között elmondta: elsősorban a vereség okozta sokkból kellett kirángatni a játékosokat, hiszen érthetően őket is váratlanul érte ez a kudarc. Ismert: a két gárda a tavalyi szzonban is összekerült az Európa Liga-csoportkörbe jutás kapcsán, és a Groupama Arénában aratott magabiztos, 4-0-s siker után az is belefért, hogy a magyar bajnok idegenben 1-0-s vereséget szenvedjen.

A mérkőzést a mindössze 31 éves örmény sportember, Ashot Galtakcsjan vezeti, a két csapat a következő összeállításban kezdi a mérkőzést:

Ferencváros: Dibusz - Makreckis, S. Mmaee, Cissé, Ramírez - Sigér, Abu Fani - Zachariassen, Marquinhos, Traoré - Varga B.

Shamrock Rovers: Mannus - Clearly, Lopes, Grace - Kavanagh, Burt, Poom, O'Neill, Hoare - Towell, Kenny

VÉGE!

90+2. perc

Esiti szed össze egy fölösleges sárgát Razi felrúgásáért.

90+1. perc

A mezőny legjobbja, Cristian Ramírez beadását a friss erő, Katona Bálint fejeli kapura, Mannus üggyel-bajjal szedi össze a labdát.

3 perc lesz a hosszabbítás!

88. perc

Varga Barnabás helyett a Kecskemétről visszatérő Katona Bálint bizonyíthat.

86.perc

Ismét Varga B. kerül helyzetbe, de Mannus túl közel, így nem tudja a kapus mellett elpörgetni a labdát. Így is szöglet jön, mely után Lisztes a védőkbe bombáz.

83. perc

Ramírez cselezget a tizenhatoson belül, majd fenn akad a védőkön, de éppen így lesz jó Ben Romdannak, akinek a kísérletét Mannus magabiztosan hárítja. 

77. perc

Újabb cserék a Fradiban: Sigér helyett Esiti szűr, Traoré helyett pedig Owusu szerezhet újabb gólokat.

76. perc

Megvillan a Shamrock! Kenny még a büntetőterületen kívülről tüzel, a felső kapufa ment, a kipattanót Burt lövi rá, Dibusz véd.

74. perc

Ami késik nem múlik: megvan Varga Barnabás első Fradi-gólja! Traoré több méteres hátrányból is lefutja Kavanagh-t, lövése Mannusról éppen az érkező ex-gólkirály elé pattan, aki magabiztosan helyez a hálóba. Ferencváros – Shamrock Rovers 4-0!

VARGA Barnabás
Varga Barnabás megszerezte első gólját a Ferencvárosban Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

71. perc

Frissít a Ferencváros: Marquinhos és Zachariassen helyett Ben Romdan és Lisztes Krisztián a pályán. A B-közép egyből énekel: „Lisztes Krisztián, sálálálálá!” 

66. perc

Remekül támad le az FTC az ellenfél térfelén, a labda remekül pattan le Zachariassen előtt, a norvég éppen hogy mellé durrant.

65. perc

Traoré ezúttal messzebbről próbálkozik, a 22 méteres lövés fölé száll.

55. perc

Még mindig nincs meg Varga Barnabás első Fradi-gólja tétmérkőzésen! Az NB I legutóbbi gólkirálya a védőkbe lő egy beadást, Abu Fani ismétel, ezt a kísérletet is blokkolják az írek.

49. perc

Hoaré löki el felelőtlenül a félpályánál Marquinhost, megvan a mérkőzés első sárga lapja.

46. perc

Rögtön góllal kezd a Ferencváros! A remekül visszatérő Ramírez tökéletes beadása után Traoré fejeli a kapuba a labdát. A csatár március 3. óta először eredményes...  – Ferencváros – Shamrock Rovers 3-0! 

SZÜNET UTÁN

Két perc a hosszabbítás.

45. perc

A játékrész utolsó percében egy szögletet követően Marquinhos elé kerül a labda, de a brazil tiszta helyzetből sem találja el a kaput.

38. perc

Ramírez beadása után Traoréig jut a labda, a mali válogatott támadó egy ír védőbe bombázza a bőrgolyót.

36. perc

Sokat mondó adat: a Ferencváros eddig 69 százalékban birtokolta a labdát.

32. perc

Góllal tér vissza az ecuadori Cristian Ramírez! Makreckis labdája után Traoré ad be, amelyet a balhátvéd a kaputól 17 méterre vesz át, és nemes egyszerűséggel a kapu jobb oldalába bombáz - Ferencváros – Shamrock Rovers 2-0!

30. perc

Ivószünet!

29. perc

Ramírez remek beadása után Varga B. nyakatekert mozdulattal fejel, ez semmi veszélyt nem jelent a kapura.

25. perc

Varga B. fejeli le a labdát a büntetőterületen belül, Traoré lő, az egyik ír védő kézzel blokkol, de nem volt természetellenes helyzetben a játékos keze...

23. perc

Marquinhos gyanús körülmények között esik el a tizenhatoson belül, de ez nem büntető.

SIGÉR Dávid
Sigér Dávid nem esett át a labdán, góllal tért vissza Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

15. perc

Elég döcögős a Fradi játéka, még egyetlenegy lövés sem ment az írek kapujára... De rögtön két szögletet rúghat egymás után a Ferencváros, és a második után fel is robban a lelátó: Varga Barnabás középre fejelt labdája kijön a védőkről, melybe Sigér Dávid bombáz bele, a hosszú kihagyás után a napokban visszatérő Mannus a védőn felpörgő labda mellé nyúl, amely így akadálytalanul hull a kapuba. Ferencváros – Shamrock Rovers 1-0! 

6. perc

Az első helyzet a Shamrocké: Poom labdája után Burt kerül helyzetbe, Dibusz nagy bravúrral véd, a kapusról Cissé kezére perdül a labda, de az új kézszabály szerint ezért semmiképpen nem jár büntető. A Konferencialiga ezen körében egyébként sincs VAR... 

1. perc

A Shamrock Rovers kezdi a mérkőzést.

Nyitókép Nem a képen látható Zachariassen szerezte, de a lényeg, hogy megvan a Fradi vezető gólja! Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Majdmegmondom
2023. július 28. 06:30
Továbbra is azt gondolom, hogy edző buktatás történt, a Fradi volt az utolsó "cég" Európában, ahol orosz alkalmazottal dolgoztak és ez újabb konfliktusra adhatott volna a későbbiekben okot.
kafabatka
2023. július 27. 23:24
A KI-eset után írtam ide a kiesett fradi miatt ezt meg azt. Na,most jól játszott a csapat,de ugyan miért? Lelkiismeretfurdalásuk lett? Ugyan! Pályára lépett a nagybetűs VEZÉR, a Ramírez. Olyan mértékű magabiztosságot adott a csapatnak,amire Dibusz képtelen. Ő az új cséká. Nálam. Mellesleg az ellenfél erejét olyannyira lekötötte,hogy a védelmet nem sok veszély fenyegette,csapattársai meg szárnyaltak az átjátszhatatlansága miatti bizonyosság miatt. A többi igazolás gáz. Másrészt az is eszembe jutott,hogy a játékosok edzőt akartak buktatni az árát figyelembe nem véve? Á,ez csak spekuláció részemről,vagy csak egyszerűen gyanús a KI ellen nyújtott játék. Ramírez annyit ér az új fradiban,mint Willi Orban a válogatott védelmében. Megfizethetetlen. Hajnalék sokáig vártak leigazolásával,rá is fáztak.
zakar zoltán béla
2023. július 27. 21:53
KTE-ZTE..."Fradi"
PlutarkhoszCatoMedHabilDebil
2023. július 27. 21:10
Profi labdarúgók 3-0-ra kikaptak egy amatőr csapattól és még mindig van profi szerződésük? Ugyan már! Elküldeni az összeset. És új csapatot kell építeni. A pofátlanság határtalan csúcsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!