Megvolt a sorsolás: mutatjuk, kik ellen kell játszanunk a labdarúgó-Európa-bajnokság selejtezőjében

2022. október 09. 13:10

Hazánk története során először került az első kalapba Eb-selejtező sorsolásakor.

2022. október 09. 13:10
null

A magyar válogatottat Szerbiával, Montenegróval, Bulgáriával és Litvániában sorsolták egy selejtezőcsoportba (a G jelűbe) a 2024-es Németországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének frankfurti sorsolásán, vasárnap – írja tudósításában a Nemzeti Sport.

Mint ismert, Magyarország története során először került az első kalapba Eb-selejtező sorsolásakor..

A legerősebb a B és a C jelű csoport: előbbiben Hollandia, Franciaország, Írország, Görögország és Gibraltár szerepel, utóbbiban pedig Olaszország, Anglia, Ukrajna, Észak-Macedónia és Málta.

Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. október 09. 18:55
Érdekes meccsek lesznek. :)
Búvár Kund
2022. október 09. 16:17
Nem lesz sétagalopp, egyik meccs sem. Ráadásul a többi csapat is "esélyesként" fog bánni velünk. És ez az a szerep, amivel még a válogatott nem tud mit kezdeni, sajnos. Az "esélytelent" már szinte tökélyre fejlesztettük. Most szinte mindegyik meccs erre ad alkalkalmat majd. Beszarni egyik csapat sem fog tőlünk, ez a balkáni országok felfogására amúgy se jellemző, de nekünk majd rájuk eröltetni a mi támadójátékunkat az ellenfelekre, és nem nekünk kell hozzájuk igazodnunk. Ez az, sajnos ami még nekünk nem megy, eddig. Na, de majd mostantól!!! Remélem komyan vesszük, és nem egy olyan "a pótselejtező már úgy is a zsebben" mentalitással állunk hozzá. Azt szeretném látni, hogy a játékosok, ha kell izzadjanak vért, minden egyes pontért, ami az egyenes ági kijutáshoz kell!!! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
OberEnnsinnen
2022. október 09. 15:31
Egy futballkultúra nélküli nemzeti válogatott ér el jelentős sikereket. Ez mindenekelőtt Marco Rossinak és csapatának köszönhető. Nem a magyar futballnak, mert olyan, sajnos - nincs. Ha Marco Rossi meginog - erre, szerencsére nincsenek jelek - bárki megverhet bennünket. Jelenleg ennyit tudunk, ami mindenekelőtt az MLSZ-nek köszönhető. Ennek a testületnek kellene gondoskodnia a magyar futball ideológia megfogalmazásáról, ellenőrzéséről, és a pénzek kifizetését, TAO és minden más: ezekhez kell kötni. De ilyen nincs, a pénzek csak folynak 3-4. osztályú külföldiek kezébe, miközben a magyar fiatal játékosok eligazítás, vezérelvek hiányában zavartan próbálgatják a profi szint elérését, majd pár hónap próbálgatás után elmennek az NB III-ba, megyei bajnokságokba. Közben jönnek a megélhetési focisták, kevés tudással, de mivel legalább edzenek, a fizikai képességükkel a harmatgyenge magyar mezőnyt is verik.
foldizs
2022. október 09. 14:56
Gyenge csoport, még akkor is megnyerhető, ha a szerbektől történetesen kikapunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!