Szabó Szebasztián: Bennem van a világbajnoki érem, de hogy ez mikor jön össze, majd kiderül

2022. június 19. 22:19

Szabó Szebasztián hatodik helyen végzett 50 pillangón a vasárnapi döntőben a vizes világbajnokságon a Duna Arénában. A szám Európa-bajnoka és rövidpályás világcsúcstartója éremért harcolt, nem jött össze, de ötven méteren nüanszok döntenek. Szabó értékelt a finálé után.

2022. június 19. 22:19
null
Bánfalvi Szabolcs

A férfi 4x100 méteres magyar gyorsváltóval ötödik lett szombaton, a legerősebb egyéni számában, 50 pillangón hatodik helyen zárt vasárnap. Hogyan értékeli az eddigi két eredményét?

A váltóban négyen voltunk, nem mindig úgy áll össze ott az úszás, ahogy akarjuk – mondta Szabó Szebasztián, a férfi 50 méteres pillangóúszás Európa-bajnoka és rövidpályás világcsúcstartója. – Tegnap és ma is jól éreztem magam. Az ötven pillangó a kedvenc számom, ez megy a legjobban. Ezúttal nem úgy jött össze, ahogy szerettem volna, de hozzá kell tenni, világklasszis sprinterek úsztak mellettem. Sajnálom a helyezést, viszont örülök, hogy itt tudtam úszni.

Szombaton az 50 pillangó elődöntőjében 22.91-et úszott, akkor egy századdal maradt el az országos csúcstól. Vasárnap a döntőben 23.01-et ért el. Hogyan értékeli az idejét?

A célom, hogy javítsak az időmön. A szombati 22.91-es idővel elégedett vagyok. Vasárnap a döntőben sajnos ez nem sikerült.

Bennem van a világbajnoki érem is, de hogy ez mikor jön össze, majd kiderül.

Jó formában vagyok, lehet, hogy ha fél óra múlva leúsztam volna a távot, akkor jobb időt értem volna el. De ötven méteren nüanszok döntenek, ha egy karcsapás félremegy, akkor már veszítek egy tizedet. Nem tudom, min múlott most az egytizednyi különbség. Meg kell néznem videón, ebből csak tanulni lehet.

Szabó Szebasztián a férfi 50 méteres pillangóúszás döntőjének rajtja előtt a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 19-én. Fotó: Trenka Attila
Szabó Szebasztián a férfi 50 méteres pillangóúszás döntőjének rajtja előtt a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 19-én. Fotó: Trenka Attila

Milyen érzés volt a hazai közönség előtt úszni a Duna Arénában?

Nagyon számít a hazai szurkolók buzdítása. Szombaton és vasárnap is átéreztem ezt, nagyon szeretek itt úszni, mert feldob. Azonban ötven méteren hideg fejjel kell felállni a rajtkőre. Viszont ezt most nem annyira sikerült elérnem, mert próbáltam kiélvezni a rajt előtti pillanatot.

Jól éreztem magam a rajt előtt és úszás közben is, ám sajnálom, hogy az eredmény így sikerült.

Mit vár a folytatásban a vizes vb-n?

Az ötven méter pillangó a legerősebb számom, de szeretnék minél jobban teljesíteni száz gyorson és száz pillangón. Illetve jól fel szeretnék készülni az új számomra, az ötven méteres gyorsra is. Utóbbiban lehet, hogy most még nem alkotok nagyot, ám a következő olimpiáig azt szeretném fejleszteni, mert ott van még sok bennem.

 

Nyitókép: Szabó Szebasztián hatodik lett a férfi 50 méteres pillangóúszás döntőjében a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 19-én. Fotó: Trenka Attila

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. június 21. 00:48
Te egy szimpla, irigy bunkó vagy!
luxusbatar
2022. június 20. 12:11
Az úszásnál talán csak a kajak-kenu unalmasabb sport. Minden tiszteletem a sportolóké, edzenek, dolgoznak. De nézni dögunalom.
minekkellregisztralni
2022. június 20. 12:11
Mi van bolsi, visszajött a reggeli?
pipa89
2022. június 20. 12:11
Az ellenzék sunyi, beteg lelkű, undorító példányai ott támadnak, ahol egy magyarnak a legjobban fáj! A példaképeknél, a magyarság eredményeit hordozó emberek, eszmék, objektivizált világ példáiban. Romboló, irigy szavaid visszahullnak a fejedre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!