A kormány és a Magyar Úszó Szövetség kimenekítette az ukrán úszóválogatott tagjait

2022. március 11. 11:54

Huszonhárom korosztályos ukrán válogatott úszót sikerült kimenekíteni a háború sújtotta országból.

2022. március 11. 11:54
null

A Magyar Úszó Szövetségnek (MÚSZ) a kormányzattal, valamint a debreceni és a kaposvári önkormányzattal karöltve sikerült 23 korosztályos úszót, valamint tizenegy kísérőt (edzőket és édesanyákat) kimenekíteni Ukrajnából – olvasható az Origón. A 13-18 éves úszók azóta Debrecenben és Kaposváron, két csoportra osztva napi két edzésen készülhetnek.

„Az elmúlt években sok mindent tettünk a magyar úszósportért, és sok pozitív visszajelzést kaptunk – de ez valahogy más: mert meglehet, most életeket mentettünk meg, fiatal sportolókat óvtunk meg attól, hogy el kelljen búcsúzniuk az úszópályafutásuktól, az álmaiktól, és ez szavakkal nehezen leírható érzés” – mondta a mentőakció kapcsán Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

Az úszócsapat egyébként rendkívüli megpróbáltatások árán tudott eljutni Magyarországra: az út Kijevtől Románián át csaknem öt teljes napig tartott.

„Az ukrán szövetség a szülők és az edzők segítségével sikeresen kimenekítette az utánpótlás-válogatott tagjait több olyan városból, amelyeket azóta is megállás nélkül bombáznak” – mondta üzenetében Szergej Feszenko, aki az 1980-as moszkvai olimpián szerzett aranyérmet 200 m pillangón.

Kimondhatatlanul hálásak vagyunk magyar barátainknak azért a segítségért, amit most Ukrajnának, illetve az ukrán úszósportnak nyújtanak.

Külön szeretnénk köszönetet mondani a magyar miniszterelnöknek, a Magyar Úszó Szövetségnek és személyesen Wladár Sándor elnök úrnak, amiért gyermekeink immár kiváló körülmények között, biztonságban edzhetnek” – üzente.

Nyitókép: MTI / Czeglédi Zsolt

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muki46
2022. március 14. 09:22
Ilyen teljesen fölösleges akciókat talán jobb lenne elkerülni.
KBA98
2022. március 12. 11:59
Szép dolog, de azért ne csináljuk úgy, mintha az ukránok szentek lennének!
még fokozza
2022. március 11. 18:53
A focistákkal mi van?
útonjáró
2022. március 11. 17:51
Bravó! Le a kalappal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!