Cseh ezüst,-, Hosszú bronzérmes a kazanyi vb szombati napján

2015. augusztus 08. 18:12

Cseh László 100 méter pillangón ezüst, míg Hosszú Katinka 200 méter háton bronzérmes lett a kazanyi vizes világbajnokság szombati döntőiben. Kapás Boglárka 800 méter gyorson a hatodik helyen ért célba.

2015. augusztus 08. 18:12

Cseh László országos csúccsal ezüstérmet nyert szombaton 100 méter pillangón a kazanyi vizes világbajnokságon. A 29 éves magyar úszó 50.87 másodperces idővel ért célba a címvédő dél-afrikai Chad Le Clos mögött, ezzel a pénteki előfutamban felállított 50.91 másodperces rekordját javította tovább.

Cseh szokásához híven „nem kapkodta el” a rajtot, a táv felénél harmadikként fordult. Elképesztő hajrába kezdett a teljes mezőny, néhány méterrel a vége előtt még lehetetlen volt megtippelni a győztest, végül az olimpiai ezüstérmes Le Clos-nak sikerült a legjobban a célba érkezés. Csehnek ez a harmadik érme a tatár fővárosban, előzőleg 200 méter pillangón arany-, 50 méteren pedig bronzérmet nyert. 

„Chad nagyon nagy időt úszott, szerettem volna én is ehhez hasonlót, de örülök az ezüstnek is. Érdekes, hogy tíz éve hasonló volt az éremkollekcióm: arany, ezüst és bronz a vb-n. Jó volt ez a 100 méter, de úgy érzem, még van hova gyorsulnom, elsősorban az első ötvenen és a rajtjaimon van még mit javítani” – nyilatkozta Cseh László

Hosszú bronzérmes 200 háton

Hosszú Katinka bronzérmes lett 200 méteres hátúszásban a kazanyi vizes világbajnokságon. A 26 éves magyar azzal, hogy a pénteki elődöntőben megdöntötte Egerszegi Krisztina 24 éves országos csúcsát – amely 2008-ig világrekord volt – a legjobb idővel, 2:06.18 perccel került a fináléba, amelyben 2:06.84-gyel lett harmadik. 

Nem mindennapi riválisok között rajtolhatott Hosszú, ugyanis egyik oldalán a szám címvédője, világcsúcstartója és olimpia bajnoka, az amerikai Missy Franklin, a másikon pedig a Kazanyban 100 méter háton már győztes ausztrál Emily Seebohm várt az indításra. Hosszú jól kapta el a rajtot, az első hossz végén a harmadik helyen fordult, száz méternél ugyancsak. A harmadik hosszon Missy Franklin lépett el a mezőnytől, Hosszú pedig másodikként indította meg a hajrát, de végül Emily Seebohm időzített a legjobban és kiváló végjátékban diadalmaskodott.

„A bronzéremnek magának nagyon örülök. Azt éreztem, hogy nekem nincs meg az a tapasztalatom 200 háton, ami ellenfeleimnek igen, ami ahhoz kell, hogy éppen a döntőben ússzam meg a legjobbamat. Egész évben gyakorlatilag egyedül úsztam 200 méter háton, Missyvel egyszer, Emilyvel egyetlen egyszer sem versenyeztem” – értékelt a bronzérmes.

Kapás Boglárka hatodik 800 méter gyorson

Az 1500 méter gyors bronzérme után Kapás Boglárka a hatodik lett 800 méteres gyorsúszásban a kazanyi világbajnokságon. A számot a 18 éves Katie Ledecky nyerte 8:07.39, ami új világcsúcs. Ledecky közel négy másodperccel javította meg a világcsúcsot. Ledeckynek ez volt a negyedik aranya.

Kapás Boglárka 8:22.93-at úszott, a magyar úszó a dobogótól kicsit több mint négy és fél másodpercre volt. Az úszó elmondta: „Nem vagyok elégedett az idővel, és csalódott is vagyok kicsit, mivel úgy érzem, ebben több volt. Az 1500 után úgy gondoltam, hogy a bronzérmes időeredmény bennem is bennem van. Most mérges vagyok, de éremmel megyek haza. Jobb lenne, ha ezt a 800 gyorson érem el, hiszen ez az olimpiai szám, de ez most így sikerült.” 

A magyar úszócsapat a szombati nap után nyolc medálnál tart: Cseh László teljes éremkollekcióval rendelkezik, Hosszú Katinka világcsúccsal győzött 200 méter vegyesen, s harmadik lett 200 méter háton, akárcsak Kapás Boglárka 1500 méter gyorson, valamint Gyurta Dániel 200 méter mellen, míg másodikként zárt nyíltvízi úszásban, 25 kilométeren Olasz Anna.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasvirág
2015. augusztus 09. 07:03
Köszönöm.
egysegelem
2015. augusztus 08. 22:43
Holnap szernitem simam megnyeri a 400 vegyest, de hogy vilagcsucs meglesz-e az kerdes. Ezt a vilagcsucsot tartja az a kinai csaj (Ye Shiwen), aki Londonban az utolso 50en jobb idot uszott mint Lochte a ferfi szamban.
egysegelem
2015. augusztus 08. 22:40
Katka amerikai edzoje lathatoan azon a vonalon viszi Katkat, ahogy Phelps es Lochte keszult a 2000es evek kozepetol, mindketto jo vegyesuszo volt, es elkezdtek felvenni az egyeni pillango, gyors es hat szamokat es mindegyikben klasszis szintig jutottak, es ezek egyuttesen a vegyest is erositettek. Phelps is, minden egyeni szamban a mell kivetelevel vagy a legjobb volt (pillango, gyors), vagy dobogos(hat), es Lochte is kb ez a szint. Szerintem Katka tobbet edz, mint barmelyik masik magyar uszo, azert jo ennyiben, Phelpsrol is megirtak anno, senki nemedz annyit es olyan kemenyen...
várúr
2015. augusztus 08. 21:59
Köszönet, gratula!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!