Átadták a HUROVELO kerékpárút magyarországi szakaszát

2012. november 08. 15:58

Elkészült a Fehérgyarmatot és Szatmárnémetit összekötő HUROVELO kerékpárút magyarországi szakasza. A 27 kilométer hosszú utat Kövér László adta át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben.

2012. november 08. 15:58

Elkészült a mintegy 5,6 millió euró beruházási értékű, Fehérgyarmatot és Szatmárnémetit összekötő kerékpárút hazai szakasza; a 27 kilométer hosszú utat Kövér László, az Országgyűlés elnöke adta át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben csütörtökön. Az összesen 49 kilométer hosszú, magyar és román közös projekt eredményeként megépített kerékpárút a Szamos folyó jobb és bal parti töltéskoronáján halad, és a két ország területén összesen 20 települést érint.

Kövér László hangsúlyozta: a fejlesztés hozzájárul az ország felemelkedéshez és erős nemzetté válásához, hiszen a határ két oldalán található közösségeket, azaz a magyarokat és a románokat, illetve a két oldalon élő magyarokat köti össze. A házelnök beszédében kifejezte reményét, hogy a Szamos töltésén megépült kerékpárút jelentősen hozzájárul a térség, illetve annak rejtett kincseinek szélesebb körű megismertetéséhez. Ez új lendületet adhat a helyieknek, új munkahelyeket generálhat és elősegíti a helyben boldogulás feltételeinek megteremtését – fogalmazott az ünnepségen Kövér László.

A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló, HUROVELO – Szamos mentén vízen és két keréken elnevezésű beruházás a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és Szatmárnémeti önkormányzata partnerségében valósult meg. A beruházás keretében a Szamos töltésén három méter szélességben aszfaltozott út épült meg, amely lakossági és turisztikai igények mellett az árvízvédelmi feladatokat is ellátja.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!