Milyen nyomtatót érdemes beszereznünk otthonra? (X)

2024. július 26. 09:53

Azok számára, akik akár mennyiség, akár minőség miatt otthonra szeretnének nyomtatót beszerezni, a választás mindenképpen hosszabb utána olvasást igényel. Ennek oka, hogy a különböző szempontok alapján eltérő típusú és specifikációjú nyomtatót ajánlott vásárolni.

2024. július 26. 09:53

Nézzük tehát, hogy a minőség, a nyomtatási mennyiség, valamint a költségek szempontjából melyik lesz a legjobb választás.

Forrás: Pixel-Shot - stock.adobe.com

Rendszeres nyomtatás esetén

Kezdjük talán a legegyszerűbb kérdéssel, azaz, hogy milyen gyakran és mennyire nagy munkamennyiség mellett tervezed használni nyomtatódat. Amennyiben ugyanis rendszeresen és nagyobb mennyiségekben tervezel nyomtatni, úgy a lézer nyomtatók valószínűleg előnyösebbek lehetnek számodra. Ennek egyik oka, hogy ezek biztosítanak majd kevesebb kiadást, hiszen a lézer nyomtatók által használt tonerek kedvezőbb áron szerezhetők be. Ilyen például a hatékony HP LaserJet Pro M28a toner, mely 2000 oldalas kapacitásával hosszú ideig kitart majd.

Képek nyomtatásához

Amennyiben nem annyira gyakran, azonban magas minőségű képeket szeretnél nyomtatni, abban az esetben inkább a tintasugaras nyomtató lesz a jó választás. Hiszen ezek kiemelkedő képminőséget biztosítanak majd, akár fekete-fehér, akár pedig színes nyomtatásról legyen szó. A képek esetében természetesen leggyakrabban a színes nyomtatás a megszokott, mely esetében az egyetlen fontos kritérium a megfelelő minőség. 

Alacsony fenntartási költség mellett

Amennyiben a költségek szempontjából hasonlítjuk össze a két típust, fontos megkülönböztetni a beszerzési és a fenntartási költséget. Ugyanis a lézernyomtatók alacsonyabb költségen tarthatók fenn, az olyan alapvető daraboknak köszönhetően, mint például a kiváló Canon toner. Ezzel szemben a tintasugaras nyomtatók kedvezőbb áron érhetők el. 

A fentiek mellett még olyan fontos tényezőket is figyelembe kell vennünk, mint például a nyomtatási sebesség, a havi terhelhetőség, valamint a csatlakozások és esetleges mobil alkalmazás. Hiszen összességében mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai az egyedi igényeket figyelembe véve.

 

(X)

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­é­­­k­e­­­l­­d­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­­e­­­x­­i­­ ­­­p­­­u­n­­­c­­­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
patópál
2024. július 26. 12:55
Otthoni használatra kizárólag fekete-fehér lézert. A beszáradt patron/nyomtatófej nem téma többé.
peppee
2024. július 26. 12:35
Egy Epson L3260-at használok,tintatartályos ami jóval takarékosabb a patronosnál,wifi,mobilról is nyomtat,ha megfelelő minőségű fotopapírt teszel bele fénykép nyomtatásra is egész jó,scenner a scennelt iratot képet azonnal ellehet küldeni mail-ben.Kisebb irodai és házi nyomtatásra kiváló.
Osztap_Bender
2024. július 26. 12:29 Szerkesztve
Egy Brother DCP-2512D minden irodai feladatra elegendő laser mfp. Fekete-fehér nyomtatás egy és kétoldalas változatban, tálcából vagy kézből adagolás, scanner funkció (színesben is), jól használható nyomtató és scanner segédprogramok, értelmes kézikönyv, minden magyar nyelven is, élő software frissítések, halk üzemelés, van wifis változata is, úgy emlékszem az a 2512DW opció. Sokan, sokféle áron árulják, érdemes körbe nézni a neten. Én cca. 15 000.- forinttal olcsóbban vettem mint az átlagár és ingyenes kiszállítással, számlával, garanciával, rövid szállítási határidővel. Eredendően HP párti vagyok, de annak árai magánszemélynek már igen magasak. Vállalkozóként mindenkinek ezt a márkát javasoltam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!