Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Biden 28 millió dollárt kapott azért, mert nem vett részt az ukrán békecsúcson

2024. június 18. 09:31

Amiért Zelenszkij dührohamot kapott, az az amerikai elnöknek busásan megérte. Biden az ukrán békecsúcs helyett saját adománygyűjtő kampányát választotta, majd rekordot döntött a bevétellel.

2024. június 18. 09:31
Révész Béla Ákos
Révész Béla Ákos

A szerző a Makronóm újságírója.

Joe Biden elnök megdöntötte a demokraták adománygyűjtési rekordját, és huszonnyolcmillió dolláros hozzájárulást szedett össze egyetlen este alatt Los Angelesben. Ez volt az az esemény, amely miatt az elnöki pozícióért újra ringbe szálló vezető a G7-es csúcs után Olaszországból egyenesen hazarepült, kihagyva a Zelenszkij által már egy éve előkészített svájci „békecsúcsot”.  

Az ukrán elnök csak nehezen tudta türtőztetni indulatát, amikor megtudta, hogy az elnök az ő társaságát mellőzve inkább George Clooney és Julia Roberts oldalán vesz részt egy kampányfinanszírozási eseményen. Olyannyira, hogy külön utasítást adott az ukrán elnöki hivatalnak, miként kérjék erős kifejezésekkel számon Bidenen a távollétet. Ő maga nyersen úgy fogalmazott: amennyiben a világ legfontosabb vezetői részt sem vesznek a konferencián, „mi állhat valójában az érdekükben?” 

Biden maga helyett Kamala Harris alelnököt küldte a Zelenszkij-féle eseményre, ő pedig Hollywood krémjével találkozott. 

Az esemény az elnök számára nem véletlenül volt sokkal fontosabb, mint az ukrán békecsúcs. Los Angeles és Hollywood hagyományosan a demokraták támogatói erődje, a sztárokkal agyonzsúfolt esemény tehát kiemelt jelentőségű.  

Míg a Szilícium-völgy támogatását élvező Donald Trump egy adománygyűjtő találkozón 12 millió dollárt tudott összekalapozni, addig Biden a mostani eseményen elérte a 28 milliót, ezzel pedig megdöntötte saját márciusi (egyben a Demokrata Párt történelmi) rekordját, amikor 26 millió dollárig jutott el.  

Az előzéshez azonban ez még mindig kevés. A közvélemény-kutatások szerint Trump országosan több mint 1 százalékkal áll Biden előtt, így mindkét jelölt minden energiájával készül a televíziós vitákra, amelyek akár a választásokat is eldönthetik.  

*** 

Kapcsolódó:

Fotó: MTI/AP/Luca Bruno

 

 


További cikkeinket, elemzéseinket megtalálják a makronom.hu oldalon.  

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intel
2024. június 19. 16:55
Trump esélytelen. Bident fölinjekciózzák amfetaminnal és kokainnal. Olyan penge lesz, hogy a nép megőrül érte. Trump hozza a narcisztikus önmagát amit mindenki ismer, amin senki se csodálkozik. Biden egy csoda lesz, egy megváltó egy szíriuszi elem.
gyaloggos
2024. június 19. 11:35
HÁT, én sem voltam ott, DE NEM kaptam 28 millió dollárt ezért.
blanconegro
2024. június 19. 11:28
"amennyiben a világ legfontosabb vezetői részt sem vesznek a konferencián, „mi állhat valójában az érdekükben?” Hát nem ti vagytok a fontosak, fuckrán bunkó. 😅😅😅😅
Obsitos Technikus
2024. június 19. 09:55
És még fizetnek is ezért a vén hülyének az agymosottak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!